Receptai - 2020-09-08

Trupininis miško uogų pyragas

Trupiniams reikės:

  • 100 g šalto sviesto
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 100 g miltų
  • 150 g rudojo cukraus
  • ¼ arb. š. cinamono
  • ¼ arb. š. druskos

Uogų įdarui reikės:

  • 300 g aviečių
  • 350 g šilauogių ar mėlynių
  • 200 g gervuogių
  • 70 g cukraus
  • 1 citrinos

Ledams reikės:

  • 500 g šaldytų aviečių
  • 500 g grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros

Visus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol masė susijungs į trupinius. Juos palaikyti šaldytuve, kol sviestas sutvirtės.

Uogas sumaišyti su pusės citrinos sultimis, cukrumi ir šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės. Jas sudėti į kepimo indelius maždaug iki pusės. Ant viršaus sudėti trupinius.

Kepti iki 180°C  temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir kepti 20-25 min. (jei gaminate vieną didelį pyragą, tuomet kepkite ilgiau).

Ledams šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukšto pagalba formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su karštu desertu. Skanaus!

“Gardu gardu” receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Sponsored video


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: