TV3 nuotr.

Užgavėnės pagal K. Starkienę: atskleidė burnoje tirpstančių mielinių blynelių receptą

Nors šiandien švenčiame pavasario pradžią, žiema mūsų kiemo dar neapleido. Todėl šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ su žiema atsisveikinsime kartu. Kotryna Starkienė pasiūlys ne tik sotų patiekalų pietums, bet ir pasidalins receptu, kurį tikrai panaudosite Užgavėnėms.

„Gaminsiu tradicinius čenakus. Tai – puikus patiekalas, kurį pagaminti paprasta, o skonis nuostabus. Na, o desertui, žinoma, blynai. Kepsiu mielinius blynus, kurie puikiai tiks Užgavėnių šventei“, – kviečia  K. Starkienė.

Pagrindinio patiekalo receptą Kotryna atskleis laidoje, o mielinių blynų receptų ji dalijasi nedelsdama.

Mieliniams blynams reikės:

pusės litro pieno;

20 g mielių;

3 šaukštų cukraus;

600 g miltų;

3 kiaušinių;

40 g sviesto.

Gaminimo eiga

Mieles ištirpinkite šiltame, bet ne karštame piene. Kartu suberkite ir cukrų. Kai mielės suputos, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Tešla bus labai lipni ir tąsi, bet taip ir turėtų būti.

Dubenį su tešla uždenkite ir palikite maždaug valandai, kad pakiltų. Kai tešla pakils, supilkite ten išplaktus kiaušinius bei ištirpintą sviestą ir vėl labai gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite ir palikite dar 15-20 minučių.

Į keptuvę pilkite aliejaus – jo turėtų būti nemažai. Šaukštu dėkite tešlą į karštą aliejų ir kepkite, vėliau blynelius apverskite. Blynus kepkite ant vidutinės kaitros – tada jie nesusvils ir spės iškepti vidus. Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite kelias minutes, kad riebalai susigertų į popierių. Patiekite su grietine ir mėgstama uogiene. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: