Vasaros kelionės ir užkandžiai…

Vasaros kelionės yra neabejotinai neįsivaizduojamos be plaukiojimo, deginimosi, poilsio ar grilio sode. Nesvarbu, ką pasirinksite – vienos ar kelių dienų kelionę automobiliu, traukiniu, pėsčiomis, dviračiu – neapsieisite be užkandžių ir gėrimų.

Dažnas į kelionę įsidedame morkų ar bananų, tačiau dėl aukštos temperatūros jau po kelių valandų šie praranda patrauklią išvaizdą, todėl nebesinori jų valgyti. Turime jums praktiškų ir naudingų patarimų, kaip mėgautis vaisiais ir daržovėmis bet kokiu oru ir bet kuriuo metu. Pakanka į kelionę pasiimti 100 proc. sulčių arba glotnučių. Dėl praktiškos pakuotės jie kelionės metu krepšyje išsilaiko nepakitę. Be to, nei viename šių produktų nėra pridėtinio cukraus, saldiklių, konservantų, dažų ar kvapų, taip pat jie ne mažiau maistingi nei vaisiai ir daržovės, iš kurių yra pagaminti.

Kai saulė šviečia ir prasideda savaitgalis, imame žemėlapį ir renkamės maršrutą, kurį įveiksime dviračiu. Kuprinė, žinoma, pilna reikalingiausių daiktų, o likusi vieta skirta užkandžiams. Pabandykite įsidėti 100 proc. sulčių vietoj pjaustytų daržovių – taip išvengsite nemalonių nutikimų, kai jie pakeičia išvaizdą, o likusį tuščią butelį grįždami atgal galėsite panaudoti mėlynėms ar žemuogėms rinkti.

Daugumoje parduotuvių sulčių galima rasti gaiviųjų gėrimų skyriuje. Renkantis rekomenduojame visuomet atkreipti dėmesį į etiketę, nes parduotuvėse gausu sulčių su užrašu „100 proc. vaisių skonio“ ar panašiomis frazėmis, kurios reiškia, kad sultys pagamintos tik iš 50 proc. tikrų vaisių ir gali suklaidinti. Todėl reikia ieškoti ženklo 100 proc. ir vaisių, iš kurių sultys pagamintos, pavadinimo. Tokių sulčių sudėtis yra griežtai reguliuojama. Reikalavimuose 100 proc. sultims nurodyta, kad jose negali būti pridėtinio cukraus, saldiklių, konservantų, dažų ar kvapų. Tokie priedai draudžiami sultims kartoninėse, skardinėse ir plastikinėse pakuotėse. Sulčių spalva, skonis ir kvapas turi atitikti vaisių, iš kurių jos pagamintos, savybes.

Kai kelionės tikslas dar toli, galima prisėsti ir pailsėti. Tokias akimirkas itin mėgsta vaikai, nes laukia, ko užkąsti jiems duosime, todėl būna labai nesmagu, kai iš krepšio ištraukti daržovės ar vaisiai būna nebe tokie švieži, kokie buvo ryte. Puiki išeitis – vaisių ar daržovių glotnučiai. Jie lengvai telpa kuprinėje ir net po kelių valandų būna nepakitę. Kaip manote, kokio skonio sultys ar glotnučiai patiktų jums? Dar visai neseniai glotnučių būdavo tik kūdikių skyriuje, tačiau dabar galima rasti didelį pasirinkimą skirtų ir suaugusiems – didesnėse pakuotėse, be paveikslėlių su vaikiškais motyvais.

O ar žinote, kaip gaminami glotnučiai? Glotnučių tyrė išgaunama pertrynus vaisius ar daržoves mechaniniu būdu, suteikiant vientisą formą ir išvalant nuo nevalgomų dalių, tokių kaip sėklos. Todėl chemine sudėtimi glotnučiai nedaug skiriasi nuo vaisių ir daržovių, iš kurių yra pagaminti. Gamybos technologija leidžia išsaugoti natūralų šviežių vaisių ir daržovių skonį.

Taigi, ar pasiimsite 100 proc. sulčių arba glotnučių į savo kitą kelionę?

 


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: