Vištų širdelių iešmeliai

Ingredientai:

1 kilogramas vištų širdelių

3 skiltelės česnako

aliejus

druska ir pipirai

prieskoninės žolelės

Į dubenį sudėkite vištų širdeles, įtarkuokite česnako, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis.

Širdeles sumaukite ant iešmelių arba medinių pagaliukų. Kepkite ant grilio arba iki +180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Šalia keptų vištų širdelių B. Baratinskaitė rekomenduoja patiekti keptus burokėlius su fetos sūriu. Šiam garnyrui reikės: virtų burokėlių, fetos sūrio, balzaminio acto, aliejaus, druskos ir pipirų.

„Virtus burokėlius supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite balzaminio acto ir gerai išmaišykite. Burokėlius sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje. Jei širdeles kepate orkaitėje ant grotelių, po jomis apačioje padėkite indą su burokėliais, kad ant jų nutekėtų skystis nuo širdelių. Burokėliai taps dar gardesni“, – receptu dalijasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.

 Karštus burokėlius sudėkite į lėkštę, aptrupinkite fetos sūriu, o šalia padėkite širdelių iešmelius. Patiekalą apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: