Vyniotinis su aviečių džemu ir plikytu kremu

Biskvitui reikės:

  • 3 kiaušinių trynių
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 40 g cukraus
  • 70 g miltų

Aviečių džemui reikės:

  • 150 g aviečių tyrės
  • 110 g cukraus, skirto džemams
  • 250 g šaldytų aviečių
  • ½ citrinos sulčių    

Plikytam kremui reikės:

  • 250 g pieno
  • 50 g cukraus
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 2 trynių
  • 10 g vanilės ekstrakto
  • 65 g sviesto

Biskvitui kiaušinius su kiaušinių tyniais bei 100 g cukraus išpurenti iki standžiu putų. Kiaušinių baltymus su 40 g cukraus taip pat išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Į ją po truputį imaišyti kvietinius miltus. Biskvitą tolygiai paskirstyti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-13 minučių.

Į prikaistuvį sudėti šaldytas avietes, įpilti aviečių tyrės ir cukrų, skirtą džemams. Viską išmaišyti šluotele, užvirti ir palikti virti 10 min. Prieš nukeliant džemą, išspausti pusės citrinos sulčių ir 30 s palaikyti ant kaitros. Taip daroma, kad geriau suveiktų pektinas, esantis cukruje. Džemą perpilti į atskirą indą ir atvėsinti.

Plikytam kremui pieną supilti į prikaistuvį ir užvirti. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant po truputį pilti karštą pieną, ir, cukrui ištirpus, masę grąžinti atgal i prikaistuvį. Sumažinti iki vidutinės kaitros ir virinti, kol sutirštės. Kremui pradėjus tištėti dar įpilti vanilės ekstrakto. Nuimti nuo kaitros ir maišant sudėti sviestą. Maišyti, kol gausis vientisa masė. Ją perpilti į kitą indą ir palikti šaldytuve atvėsti.

Visiems ingredientams atvėsus galima formuoti vyniotinį. Biskvitą išpjauti iš skardos ir atsargiai ištraukti. Dėti ant kepimo popieriaus, kuris padės lengviau vynioti vyniotinį.

Ant biskvito tolygiai paskirstyti plikytą kremą, o ant jo džemą. Tuomet popieriaus pagalba vynioti vyniotinį. Popierius turi likti apvyniotas, kad išlaikytų formą.

Suformuotą vyniotinį įdėti sustingti į šaldytuvą. Geriausia palaikyti per naktį.

„Gardu Gardu“ receptas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: