2016 metais gimusiems kūdikiams biblioteka dovanos skaitytojo bilietą

Kiekvienam šiais metais gimusiam kūdikiui biblioteka dovanos skaitytojo bilietą. Taip skatinami tėveliai skaityti daugiau knygų apie vaikų auginimą, o mažuosius pratinti ne prie interneto, o labiau domėtis knygomis.

2016–ieji šalyje paskelbti bibliotekų metais. Šiuos metus Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės viešoji biblioteka pradeda gražia iniciatyva. Kiekvienam šiais metais Panevėžio gimdymo namuose gimusiam kūdikiui bus įteiktas bibliotekos sveikinimo laiškas su skaitytojo bilietu.

Gimdymo namuose dovanų gautą simbolinį skaitytojo bilietą naujagimio artimieji bet kada galės išmainyti į tikrąjį ir jis galios visą gyvenimą. Pasak bibliotekos direktorės, dažnai jauniems tėveliams pritrūksta žinių apie vaikų auginimą, o apsilankę bibliotekoje jie galės rasti visą reikiamą informaciją.

Tikimasi, kad ši graži Gabrielės Petkevičaitės – Bitės bibliotekos iniciatyva dar labiau prisidės ugdant apsišvietusį, šiuolaikišką, modernios visuomenės pilietį, kuris būtų ne tik technologijų, bet ir kultūros žmogus. Skelbiama, kad praėjusiais metais šalies bibliotekose apsilankė apie 25 milijonus lankytojų.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: