Mėsos kukulių revoliucija jūroje: 2025 m. „Stena Line“ laivuose mėsos bus 35 tonomis mažiau
Pakeisdama mėsos kukuliuose pusę mėsos geltonųjų žirnių faršu, „Stena Line“ siekia kitais metais sumažinti mėsos suvartojimą 35 tūkst. kg.
„Skonio ir kokybės požiūriu tai lygiai toks pat geras produktas kaip ir anksčiau. Tačiau tvarumo požiūriu tai labai svarbu“, – teigė „Stena Line“ grupės vyriausiasis virėjas (šefas) Jakobas Lellsas.
Didžiulis pokytis, kuris, tikėkimės, liks nepastebėtas. Taip galima apibūdinti „Stena Line“ iniciatyvą dėl 50/50 mėsos kukulių, kai kitąmet pusė mėsos populiariame patiekale mėsos kukuliai su bulvių koše bus pakeista augaline mėsa, pagaminta iš geltonųjų žirnių.
„Norime parodyti savo keleiviams, kad to nereikia bijoti. Tai vis dar skanus ir klasikinis naminis patiekalas su kremine bulvių koše, bruknėmis ir padažu. Visi skoniai išliko, ir akluoju testu būtų sunku ar net neįmanoma pastebėti skirtumo“, – sakė Jakobas Lellsas.
Pastaraisiais metais „Stena Line“ maisto ir gėrimų komanda ėmėsi keleto tvarumo sprendimų. Suvienodinus meniu visuose laivuose, buvo galima surinkti duomenis ir sukurti skaičiavimo priemonę, kuri leido maistą gaminti šviežią pagal užsakymą. Ši iniciatyva leido gerokai sumažinti maisto atliekų kiekį.
Dabar bendrovė žengia dar vieną žingsnį tvarios ateities link – pusę mėsos kukulių mėsos laive pakeisti veganiška geltonųjų žirnių malta mėsa. Skaičiais tai reiškia, kad kasmet laive patiekiamuose 2,5 mln. mėsos kukulių bus 35 tonomis mažiau gyvūninių baltymų, arba 35 tūkst. kg mažiau mėsos. Kalbant apie poveikį klimatui, naujasis receptas reiškia, kad vienos porcijos anglies dioksido ekvivalentas sumažės nuo 4,9 iki 1,3 kilogramo.
„Stena Line“ strategija – būti lydere tvarumo srityje, ir tai yra mūsų būdas parodyti, kad esame visiškai tam įsipareigoję. Norime būti pirmieji, pristatydami šį puikų produktą, ir taip paskatinti kitus didžiuosius operatorius priimti tokį patį sprendimą“, – pažymi Jakobas Lellsas.
Naujieji mėsos kukuliai bus įtraukti į visų laivų meniu nuo 2025 m. vasario 13 d.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!