Pexels nuotr.

Receptai pusryčiams, pietums ir vakarienei

Ar jums būna tokių dienų, kai užvaldo noras suktis virtuvėje ir nustebinti šeimą skaniais patiekalais? Jei ir būna, tikriausiai susiduriate su dilema: pusryčių košė jau nusibodo, pietums ir taip dažnai kepate vištienos krūtinėlę, o vakarienė… Vakarienė – vienas didelis klaustukas. Ką daryti? Galima ilgai ir nuobodžiai vartyti receptų knygas ir ieškoti kažko, kas „užkabintų“. Kita išeitis – pasitikėti šiuo straipsniu. Jame atrinkti pusryčių, pietų ir vakarienės receptai, kurie ne tik sužavės savo skoniais, tačiau ir pakvies į gastronominę kelionę po pasaulį. Išmėginkite, ir galime užtikrinti – tikrai nenusivilsite.

Pusryčiai, įkvėpti Meksikos: kesadilija su plaktu kiaušiniu

Su kuo jums asocijuojasi Meksika? Tikriausiai, kaip ir daugeliui: spalvomis, juoku ir muzika, tiesa? O kur dar sodriais skoniais praturtinti receptai…  Tad kodėl savo ryto nepradėjus su meksikietiška nuotaika? Išbandykite šį puikių receptą ir, patikėkite, visa diena bus kupina gerų emocijų.

4 porcijoms jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio saldžiosios paprikos;
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno;
  • 4 nedidelių kiaušinių;
  • 8 nedidelių pievagrybių;
  • 4 tortilijos lakštų;
  • 2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos;
  • 120 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 2 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto;
  • didelės saujos gražgarsčių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • mėgstamų prieskoninių žolelių mišinio (pvz. bazilikas, mairūnas, čiobrelis ir kt.)
  • šiek tiek aliejaus kepimui;
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. Apkepkite jas keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  2. Kai daržovės jau bus apskrudusios, suberkite ant jų prieskonines žoleles. Taip pat įberkite druskos ir pipirų (pagal skonį) bei įdėkite pomidorų pastą. Įberkite ir žiupsnelį rudojo cukraus – jis nugesins pomidorų rūgštelę. Viską išmaišykite, trumpai apkepkite ir atidėkite į atskirą dubenį.
  3. Išplakite kiaušinius ir juos supilkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, švelniai pamaišydami mentele. Kai kiaušiniai pradės stingti, atitraukite keptuvę nuo ugnies.
  4. Į kiaušinius sudėkite druską ir pipirus. Įmaišykite graikišką jogurtą. Keptuvę vėl padėkite ant vidutinės ugnies ir kepkite (vis pamaišydami), kol masė sustings.
  5. Į kitą keptuvę įpilkite šiek tie aliejaus ir dėkite tortilijos lakštą. Vienoje jo pusėje pradėkite sluoksniuoti įdarą: dėkite tarkuoto sūrio saujelę, ant jo – apkeptas daržoves, galiausiai – kiaušinius, gražgarstes ir dar šiek tiek sūrio. Sulenkite tortiliją per pusę.
  6. Kepkite kesadiliją, kol jos dugnas taps švelniai auksinės spalvos. Tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
  7. Iškepkite likusias kesadilijas ir mėgaukitės Meksikos inspiruotais pusryčiais!

Tailando virtuvės įkvėpti pietūs: žaliasis karis

Saldžiarūgščiai aromatai, aštrūs pojūčiai, gomurį švelniai glostantis kokosų pienas – tajų receptai pasižymi išties plačia skonių gama. Išmėginkite šį žaliojo kario receptą – jūsų pietūs bus tikrai neeiliniai.

4 porcijoms jums reikės:

  • 500 g vištienos filė;
  • 1 nedidelio čili pipiro;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • 1 baklažano;
  • 2 žaliųjų citrinų;
  • 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus;
  • žiupsnelio šviežio baziliko;
  • 1 valgomojo šaukšto žaliojo kario pastos;
  • 1 valgomojo šaukšto žuvies padažo;
  • 100 g konservuotų bambukų ūglių;
  • šiek tiek aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą vištieną, įdėkite kario pastą. Viską kepkite 5 min.
  2. Supilkite kokosų pieną, žuvies padažą, cukrų. Viską gerai išmaišykite. Troškinkite 4–5 min.
  3. Kol karis troškinasi, supjaustykite baklažaną nedideliais kubeliais. Suberkite juos į puodą. Taip pat sudėkite ir bambukų ūglius. Viską troškinkite dar 10 min.
  4. Turime puikių naujienų – karis beveik pagamintas. Tereikia įspausti žaliųjų citrinų sulčių, suberti susmulkintus baziliko lapelius bei smulkiai supjaustytą čili pipirą.
  5. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

Vakarienei: sočios Laoso virtuvės įkvėptos salotos su mėsa

Larb – tai salotos, kilusios iš Laoso, tačiau aptinkamos ir kitose Pietryčių Azijos šalyse: Tailande, Mianmare ir kt. Tiesa, skirtingose šalyse receptai kiek skiriasi. Mes jums norime pasiūlyti tradicinį Laoso variantą, kuris pasižymi skonių gausa ir yra be galo sotus. Pasigaminsite be galo greitai, o aromatas jus nuneš į tolimąjį Laosą!

4 porcijoms jums reikės:

  • 500 g maltos vištienos
  • 4 česnako skiltelių
  • 120 g mėtų lapelių
  • 2 arbatinių šaukštelių skysto medaus;
  • 2 nedidelių imbiero gabalėlių
  • 4 arbatinių šaukštelių žuvies padažo;
  • 2 nedidelių čili pipirų;
  • 4 arbatinių šaukštelių žaliosios citrinos sulčių;
  • 60 g kalendros lapelių;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • šiek tiek svogūno laiškų;
  • 8 salotos lapų (pvz. iceberg, romaine)
  • aliejaus kepimui;

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite imbiero gabalėlius, išspauskite česnaką. Viską apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje maždaug 1–2 min. Tada sudėkite maltą vištieną ir pakepkite dar 3 min.
  2. Supilkite žaliųjų citrinų sultis ir žuvies padažą. Viską gerai išmaišykite ir kepkite mėsą tol, kol ši bus visiškai iškepusi.
  3. Iškepusią vištieną sudėkite į dubenėlį. Ant viršaus dėkite susmulkintą mėtą, kalendrą, čili pipirą, svogūnų laiškus. Užpilkite skysto medaus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Į lėkštę patieskite salotų lapus. Į jų vidų dėkite vištienos salotas. Valgykite vienas arba šalia patiekite virtų ryžių.
  5. Skanaus!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: