2020 metų gimnazijos sportininkė – Evelina Kleinytė

2020 m. Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazija išrinko dvylikos sporto šakų geriausius sportininkus bei geriausius gimnazijos sportininkus. Geriausia gimnazijos sportininke pripažinta Evelina Kleinytė.  

E. Kleinytė Europos dziudo jaunimo čempionate užėmė 7-ąją vietą ir yra Lietuvos jaunių čempionė. Be to ji laimėjo „Lietuvos Maximalistai 2020“ stipendiją. Treneriai Ričardas Balta ir Kęstutis Trumpis.

Evelina sportininkės karjerą pradėjo gyvendama Biržų rajone, Medeikiuose, būdama 11 metų. „Dziudo buvo pirmoji mano sporto šaka. Naujas mūsų mokyklos direktoriaus pavaduotojas buvo dziudo treneris ir pakvietė mane. Atėjau į pirmą treniruotę ir iki šiol negaliu atsiplėšti nuo šios sporto šakos. Atrodo, kad ji įaugo į mano kraują“, – įspūdžius pasakoja Evelina.

Sportininkė džiaugiasi ir savo pirmosiomis oficialiomis varžybomis po metų treniruočių, kurios vyko Latvijoje. Jose Evelina tapo varžybų nugalėtoja. 

Į Panevėžį Evelina atvyko prieš keturis metus į devintąją klasę. Atvykti mokytis į Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnaziją sportininkę įkalbėjo treneris Ričardas Balta. Evelina tikina, kad pradžioje buvo sunku, net galvojo mesti mokslus. Tačiau greit priprato, jaučiasi čia puikiai ir labai džiaugiasi savo pasirinkimu.

„Man labai daug padėjo treneris. Drąsino mane, motyvavo. Džiaugiuosi turėdama tokį trenerį. Jis sugeba subtiliai sportiškai supykti ir nuraminti mane. Treneris man kaip geriausias draugas. Jo dėka esu olimpiniame rezerve. Svajoju patekti į olimpiadą“, – džiaugėsi E. Kleinytė.

Trenerio prašoma Evelina užpildė „Lietuvos Maksimalistų anketą“ ir laimėjo stipendiją. „Anketoje nurodžiau, kad dalyvavau pasaulio dziudo čempionate, olimpiniame festivalyje Azerbaidžiane, kad esu Lietuvos rinktinės narė ir laimėjau“, – sako Evelina.  

Kalbėdama apie gimnaziją Evelina sakė esanti viskuo patenkinta. „Esu viskuo labai patenkinta. Pakanka laiko ir mokslams, ir treniruotėms. Be to, randu laiko nueiti į dailės bei muzikos būrelius, pažaisti futbolą, tinklinį“, – sakė jaunoji sportininkė.  

Baigusi sporto gimnaziją Evelina ketina stoti į Panevėžio Kolegiją studijuoti kineziterapiją ir toliau aktyviai sportuoti. „Bandysiu derinti studijas su sportu, o jei nepavyks, pasirinksiu tik sportą“, – drąsiai sako Evelina.

Treneris Ričardas Balta teigia ilgai kalbinęs sportininkę atvykti mokytis į Panevėžį.

„Aš ją pastebėjau labai seniai. Evelina išsiskyrė iš kitų bendraamžių sportininkių savo puikiais fiziniais duomenimis, gabumais. Pradžioje ji labai nenorėjo vykti čia mokytis, bet visgi pavyko įkalbėti. Savo darbštumo ir gabumų dėka ji tapo Lietuvos jaunimo rinktinės nare bei yra olimpinės Lietuvos rinktinės rezervo sąraše. Dabar ji viskuo labai patenkinta“, – sakė treneris. 

Sportininkės asmeninio archyvo nuotraukos.

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos informacija


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: