Pirmąjį lietuvišką palydovą „LituanicaSAT-1“ pristatys vienas jo entuziastų

Rugsėjo 4 d. (penktadienį) 17 val. G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks pirmojo lietuviško palydovo „LituanicaSAT-1“ projekto pristatymas. Bendraus ir diskusijai kvies misijos technikos vadovas, vienas projekto iniciatorių ir entuziastų Laurynas Mačiulis.

Pirmąjį lietuvišką palydovą „LituanicaSAT-1“ jauna Lietuvos mokslininkų, inžinierių ir studentų komanda pradėjo kurti 2012 m. liepos 22 d. Palydovas į kosmosą per Tarptautinę kosminę stotį, bendradarbiaujant su NASA ir privačia JAV kompanija NANORACKS, LLC, buvo paleistas iš Volopo salos skrydžių centro JAV 2014 m. sausio 9 d.

„LituanicaSAT-1“ aplink Žemę skriejo daugiau nei 5 mėn. iki sudegė tankiuosiuose Žemės atmosferos sluoksniuose ir atliko pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus.

Palydovą jaunieji mokslininkai sukūrė bendradarbiaudami su Vilniaus universitetu, Vilniaus Gedimino tecnikos universitetu ir su maždaug 20-ia Lietuvos įmonių. Jis buvo skirtas pagerbti Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlantą.

Susitikimą inicijuoja G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Atvira jaunimo erdvė.
Vilija Stokienė


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: