Cido arenos rekorde-daugiau nei 300 dalyvių

Cido arenoje pasiektas važiavimo treku rekordas. Daugiau nei 300 žmonių, per parą įveikė beveik 651 kilometrą. Tikimasi, kad tai taps ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio rekordu.

Panevėžiui minint 512 –ąsias miesto įkūrimo metines, „Cido“ arena jį pažymėjo rekordo siekimu. Dviračių sporto entuziastai per 24 valandas nenutrūkstamai turėjo įveikti 512 kilometrų, tiek kiek miesto metų. Kartu su profesionaliais sportininkais įveikti pasirinktą atstumą vieninteliu Baltijos šalyse I kategorijos dviračių treku panoro gausybė panevėžiečių ir miesto svečių. Tai pranoko organizatorių lūkesčius, mat ne tik pasiektas rekordas, bet ir įveikta dar daugiau kilometrų nei planuota. Per 24 val. „Cido“ arenos treke įveikti 2 658 ratai, t. y. 651,21 km. Reikalingą 512 km rekordą panevėžiečiai pasiekė per 18 val. 37 min. 34 val.

Pasaulio ultratriatlono čempionui Vidmantui Urbonui teko garbė pradėti pirmam važiavimą treku. Sportininkui prieš kurį laiką yra tekę per parą dviračiu įveikti 540 kilometrų, todėl, anot jo, grupei žmonių įveikti panašų atstumą tikrai nėra sudėtinga.

Olimpinius standartus atitinkančiame treke kiekvienas dalyvis turėjo galimybę pasirinkti važiavimo distanciją pagal savo galimybes. Neturėjusiems dviračio, Cido arena parūpino dvirates transporto priemones. Prisidėti prie rekordo siekimo panoro ir miesto politikai, ir sportininkai, ir tituluotos gražuolės.

Dviračių važiavimo treku rekordo siekimą fiksavo agentūra „Factum“. Visa medžiaga bus perduota ir pasaulio rekordus fiksuojančiai agentūrai. Tad visai tikėtina, kad Panevėžio vardas netrukus nuskambės visame pasaulyje.

 

Plačiau vaizdo reportaže.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: