Panevėžio politikai į savo namus pabėgėlių nepriimtų

Vos penktadalis šalies savivaldybių atsiliepė į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos apklausą ir teigiamai atsakė, kurios iš jų ir kiek priimtų pabėgėlių. Didieji miestai, tarp jų ir Panevėžys, atsakymo dėl pabėgelių priėmimo taip ir nepateikė. Dauguma Panevėžio politikų tvirtina nenorėsiantys matyti atvykėlių savo mieste, ir tik vienas kitas pasisakė tam neprieštaraujantis.

Iš didžiųjų šalies miestų pabėgėlius sutiko priimti tik Šiauliai. Pabėgėlių taip pat nesikrato Birštono ir Alytaus miestai. Nors Panevėžio miesto savivaldybė neišreiškė noro priimti pabėgelius, tačiau meras Rytis Mykolas Račkauskas tikina, kad savivaldybė būtų pajėgi priimti keletą šeimų, tačiau šiuos aspektus turėtų aiškiau reglamentuoti pati Vyriausybė.

Europos Komisijai pasiūlius Lietuvai priimti karo pabėgėlius, savo namus jiems jau siūlo kai kurios lietuvių šeimos. Tačiau mūsų šalies politikai atsargesni.

Panevėžio politikai įsitikinę, kad pabėgėliams mūsų šalyje būtų gana sudėtinga integruotis, be to jiems skiriamas finansavimas jau dabar piktina ne vieną Lietuvos pilietį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pabrėžia, kad savivaldybių nėra prašoma rezervuoti pabėgėliams socialinių būstų, kurie skirti Lietuvos piliečiams. Tiesiog siekiama paskatinti gyventojus nuomoti savo būstus pabėgėliams ir taip prisidėti prie jų integracijos.

 

Plačiau vazido reportaže

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: