Mokslininkai apie Panevėžį ir jo istoriją

Gabrielės Petkevičaitės – Bitės bibliotekoje – mokslinių tyrimų pristatymas apie Panevėžio kraštą. Iki šiol niekur neskelbtus pranešimus apie kultūros paveldą ir istoriją skaitė garsiausi šalies profesoriai, kurie tikino, jog Panevėžys ypač įdomus tyrinėtojams.

Mūsų šalis pagrįstai gali didžiuotis gausiu ir savitu kultūros paveldu, liudijančiu sudėtingą jos istoriją, unikalius visuomenės ir kultūros reiškinius. Atminties institucijose – bibliotekose, muziejuose, archyvuose saugomi tradiciniai šio paveldo ženklai, tarp kurių svarbią vietą užima rankraščiai ir publikuoti dokumentai. Šių insitucijų atstovai, mokslininkai, tyrinėtojai jau ketvirtą susirenka Panevėžio apskrities Gabrielės Petvkevičiatės – Bitės viešojoje bibliotekoje, kur dalinasi nauja patirtimi, naujais tyrinėjimų rezultatais.

Konferencijoje šalies mokslininkai dalinosi naujais atradimais apie Panevėžio krašto istoriją, kultūros paveldą. Daug dėmesio skirta iškilioms asmenybėms.

Sprendžiant kultūros ir paveldo išsaugojimo klausimus išryškėja, kad gyventojams dažnai trūksta motyvacijos, kuri skatintų imtis konkrečių veiksmų kultūros paveldo išsaugojimo ir puoselėjimo stityje. Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas mano, kad itin svarbu apie tai šviesti jaunimą.

Konferencijos metu ne tik įgyta žinių, bet ir bibliotekos fondai pasipildė įdomiais dalyvių dovanotais leidiniais, kurie šiuo metu eksponuojami parodoje.

 

Plačiau vaizdo reportaže.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: