Panevėžio rajono vaikai galės lankyti Panevėžio darželius

Ne Panevėžyje gyvenančių šeimų vaikai, galės lankyti Panevėžio darželius. Tam nebereikės tarybos leidimo.

Tėvams iš kitų savivaldybių, kurių vaikai darželius nori lankyti Panevėžio mieste, nebereikės tarybos leidimo. Nors pirmenybė bus teikiama mažiesiems panevėžiečiams, savivaldybėms susitarus dėl išlaidų kompensavimo, Panevėžyje darželius galės lankyti ir kituose rajonuose gyvenamąją vietą deklaravusių tėvų vaikai.

Priemiesčiuose gyvenantys tėvai dažnai stengiasi, kad jų atžalos lankytų ne rajonuose, o miestuose esančias ugdymo įstaigas. Nereta problema miestuose – didesnis nei leidžia darželio galimybės norinčiųjų jį lankyti skaičius. Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus specialistė sako, kad daugeliui rajone gyvenančių ir mieste dirbančių tėvų tiesiog patogiau vaikus atvežti į darželį esantį šalia darbovietės, o ne į rajono seniūnijoje ar gretimame miestelyje esančią ugdymo įstaigą. Panevėžio rajono darželinukams, kurie pageidautų lankyti darželį Panevėžyje iki šiol reikėjo savivaldybės leidimų. Tačiau tokią tvarką nuspręsta supaprastinti.

Švietimo skyriaus specialistė teigia, kad teisiškai situacija dabar – paprastesnė, tačiau vaikams iš kitų savivaldybių gauti vietą darželyje lengviau nebus, nes reorganizuojant ugdymo įstaigų tinklą vietų miesto darželiuose 2015-aisiais sumažėjo daugiau nei pustrečio šimto. Panevėžio rajono mero pavaduotojas Antanas Pocius teigia, jog tėvams, norėjusiems, kad vaikai lankytų miesto darželius, vietos juose nebūdavo labai sunku gauti, tačiau toks sprendimas palengvins tarybos darbą.

Patvirtinta, jog darželinukai iš kitų rajonų, jeigu bus laisvų vietų galės lankyti Panevėžio miesto darželius, tačiau savivaldybės kol kas dar nebaigė derybų, dėl išlaidų už vaikų darželio lankymą kompensavimo.

Be to, griežtinama ir apmokėjimo už vaiko išlaikymą tvarka: jeigu tėvai įmokos nesusimokės ilgiau kaip 2 mėnesius, įstaigos vadovas galės išbraukti vaiką iš darželį lankančiųjų sąrašų.

 
Plačiau vaizdo reportaže.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: