Pasveikinti pirmieji šių metų kūdikiai

Panevėžyje praėjusiais metais pasaulį išvydo rekordiškai daug dvynukų. O štai per Naujuosius metus gimė net 8 kūdikiai. Medikai džiūgauja, kad gimstamumas pagaliau pradėjo pamažu augti.

Naujųjų metų pradžia kelioms panevėžiečių šeimoms ypač džiugi. Pasaulį savo riksmu pasveikino šventinę dieną gimę kūdikiai. Kaip ir praėjusiais metais, pirmąją metų dieną gimusiems kūdikiams įteiktos dovanos.

2015-ieji gausūs dvynukų, Panevėžio medikai į pasaulį pernai priėmė net 16 jų porų. Dėl gimstamumo mažėjimo Panevėžys skųstis taip pat labai negali – gimstamumas jau ne vienerius metus išlieka stabilus.

Nors pasaulyje sparčiai mažėja norinčiųjų gimdyti natūraliai, tačiau panevėžietės šios mados nesivaiko. Pasak Petrausko, Panevėžyje natūraliai į pasaulį atkeliaujančių kūdikių – daugiau nei sostinėje.

Pavyzdžiui, Amerikoje Naujųjų metų dieną ar naktį gimdžiusios mamos ir jų vaikai jungiasi į klubus. Vien Holivude yra 896 aktoriai, gimę sausio 1 d. ir sukūrę savo klubą. Lietuvoje apie tokius klubus kol kas nežinoma, tačiau Naujaisiais pasaulį išvydę kūdikiai kasmet sulaukia dovanų ir dėmesio.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: