Velžio gimnazijoje vyko mokslinis šou

Sudominti vaikus chemija ir kitais gamtos mokslais Velžio gimnazijoje bandė Tartu universiteto mokslinio centro AHHA bendradarbiai. 300 vaikų dalyvavo moksliniame šou iš kurio išėjo kupini emocijų ir didžiulio susidomėjimo. Pedagogai sako, kad tokios laboratorijos, tai geriausias būdas paskatinti vaikus mokytis.

Ar dar kada yra tekę matyti visokių tokių eksperimentų ką gali chemija? Taip teko per youtube, facebook‘e kas pasidalina, tikrai. Bet tikrovėje pamatyt visai kitoks įspūdis. Facebook‘e ten, youtube … tikras veiksmas toks fain labai. /// labai įdomu tie visokie cheminiai elementai ką jie … labai įdomu.

Tokiais įspūdžiais dalinosi moksleiviai dalyvavę mokslinėse-pramoginėse dirbtuvėse, kurias Velžio gimnazijoje surengė Estijos mokslo centro AHHAA specialistai. Čia jie vaikams demonstravo ką gali cheminiai junginiai. Besiveržiantys dūmai, įvairiaspalvės liepsnos, sprogimai ir kiti bandymai sulaukė didžiulio vaikų susidomėjimo. Anot Panevėžio rajono savivaldybės švietimo skyriaus specialistų, būtent vedini tikslo sudominti ir paskatinti vaikus domėtis gamtos mokslais, jie ir organizavo tokios laboratorijos atvykimą į Panevėžio rajoną:

Estijos Tartu universiteto mokslinė laboratorija prisistatė parodoje „Mokykla 2015”, čia jie ir sužavėjo Švietimo skyriaus specialistus, kurie estus pasikvietė į Panevėžio rajoną. Pedagogai sako, kad panašūs užsiėmimai puiki motyvacijos priemonė reikalinga ir pedagogams, ir vaikams:

Vienintelis Baltijos šalyse mokslo populiarinimo centras AHHAA glaudžiai bendradarbiauja su senuoju Tartu universitetu ir įgyvendina misiją vaius ir suaugusiuosius pakviesti domėtis chemija ir kitais mokslai, kurie kaip patys sako, mokykloje dažniausiai būna „sausi“ ir nelabai įdomūs:

Mokslinėse pramoginėse dirbtuvėse velžio gimnazijoje dalyvao per 300 rajono ir miesto moksleivių. Vaikai ne tik stebėjo mokslinį šou, bet buvo pakviesti tapti sekliais, imti savo pirštų antspaudus, vyresni – ištirti savo DNR, o drąsiausieji galėjo operuoti tikrą kiaulės akį.

Turime Specialią programą mokykloms. Klasės gali atvažiuoti ir praleisti mokslinę dieną pas mus. O šiaip, mes rengiame mokslinį teatrą. Turime aibę eksponatų, kuriuos galima paliesti, patapšnoti, prisiliesti, ką nors su jais padaryti. Ne tiktai už stiklo pamatyti, bet ir prisiliesti. Labai linksmi eksponatai, kuriais ir šviečiame žmones.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: