Gyvenamosios vietos nedeklaravę, pašalpų negaus

Iki šių metų liepos 1 dienos nedeklaravusieji tikslios gyvenamosios vietos rizikuoja netekti pašalpų ir kitų socialinių išmokų. Tokį reikalavimą apibrėžia nuo naujųjų įsigaliojęs Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pakeitimas, tad tikslios vietos dar nedeklaravę gyventojai turėtų suskubti. Specialistai teigia, jog savivaldybėse tokių – tūkstančiai.

Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pakeitimai patvirtinti jau praėjusiais metais ir įsigaliojo šių metų sausio pirmąją. Įstatyme nurodyta, jog iki šių metų liepos pirmosios gyventojai turi patikslinti savo gyvenamąją vietą. Vien Panevėžio mieste tokių žmonių yra pusketvirto tūkstančio. Tikslios gyvenamosios vietos nedeklaravę asmenys neteks teisės kreiptis į Socialinės paramos skyrių dėl pašalpų, bei kitų išmokų.

Gyvenamosios vietos deklaravimo funkcijas kaimo teritorijose vykdo seniūnijos. Gyvenamąją vietą deklaruojant ne nuosavame bute ar name – būtina pateikti ne tik asmens dokumentą, bet ir galiojančią būsto nuomos sutartį.

Pasak Sonatos Vizorienės, pakeistas Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymas palengvins kai kurių būsto nuomotojų dalią.

Specialistai rekomenduoja deklaruoti gyvenamąją vietą iš anksto ir paskutiniosios birželio savaitės nelaukti, kadangi kai kurių dokumentų parengimas užtrunka, be to, gali prasidėti darbuotojų atostogos.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: