Šiemet pajamas bus galima deklaruoti vieno mygtuko paspaudimu

Valstybinė mokesčių inspekcija skelbia pajamų deklaravimo pradžią ir sako, kad šiais metais tai padaryti bus itin paprastą. Sukurta speciali programėlė telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. Tad deklaraciją pateikti bus galima vos vienu mygtuko paspaudimu.

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad šiandien Elektroninio deklaravimo sistemoje VMI pateikė preliminariąsias gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas beveik 1,8 mln. šalies gyventojų, iš kurių 1,1 mln. jas pateikti gali vos keliais mygtukų paspaudimais

Nuo šiandien startuoja patogiausiai ir greičiausia tai padaryti elektroniniu būdu – pasinaudojant programėle išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams.

Specialistas patikina, kad programėle naudotis gana paprasta ir nesusipratimų deklaruojantiems savo pajamas netūrėtų kilti. Jeigu vis dėl to gyventojams atsirastų klausimų, šie visada gali kreiptis trumpuoju numeriu 1882 ir gauti naudingos informacijos. Darius Kučinskas patikina, kad vyresnio amžiaus asmenys, ar nenorintis deklaracijų teikti elektroniniu būdu, visada laukiami Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Mokesčių inspekcija primena gyventojams, kad šie taip pat privalo iki šių metų birželio 30 dienos pranešti apie grynais pinigais gautas dovanas ir paskolas.

Šiais metais asmenys pirmą kartą turto ir pajamų deklaracijas privalės teikti kita valiuta – eurais. Vis dėl to Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai mano, kad gyventojai puikiai susitvarkys su valiutos konvertavimu. Jų patogumui deklaravimo sistemoje įdiegta valiutų skaičiuoklė.

Deklaruoti pajamas šiemet reikia iki gegužės 2 dienos. Pajamų deklaracijas privalo pateikti gyventojai, vykdę individualią veiklą ar gavę pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, taip pat gyventojai, kurie privalo patekti turto deklaracijas dėl užimamų pareigų ir, be abejo, gyventojai, norintys pasinaudoti mokesčių lengvatomis bei susigrąžinti mokesčių permokas. Pernai beveik 50- iai tūkstančių apskrities gyventojų, pasinaudojusių mokesčių lengvatomis, buvo grąžinta beveik 4 mln. €.

Praėjusiais metais net 96 procentai. Panevėžio apskrities gyventojų deklaracijas pateikė elektroniniu būdu. Tad šiais metais tikimasi šis procentas ne tik nemažės, bet ir kils.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: