Svingo karalienės The Ditties pristato debiutinį albumą

„Tų laikų moterys buvo labai moteriškos, vyrai – vyriški: žmonės elgdavosi pagal tam tikras taisykles, etiketą, ir santykiuose būta nuosaikaus, išlaikyto balanso…” – tokį vaizdinį piešia ansamblio „The Ditties“ vokalistės, kalbėdamos apie laikmetį, kurio skambesį atkuria savo muzikavimu. Trys žavios ledi: Veronika Čičinskaitė-Golovanova, Rūta Švipaitė ir Ugnė Bakanauskaitė, lydimos trijų džentelmenų: Remigijaus Rančio, Pauliaus Volkovo ir Deniso Murašovo, įvilioja klausytoją į praeito amžiaus trečiojo-ketvirtojo dešimtmečių atmosferą, atgaivindamos primirštą tribalsio dainavimo su nedidelio džiazo ansamblio pritarimu meną.

Kadaise tai buvo be proto populiari muzika! Grupės įkvėpėjos „The Boswell Sisters“, „The Andrews Sisters“ buvo tikros pramogų industrijos karalienės, savo švariu, koketišku ir nuotaikingu dainavimu, elegantiškais tualetais ir subtilia vaidyba kerėjusios milijonus gerbėjų. „The Ditties“ savo veikla atskleidžia, jog tas žavesys – niekur neišgaravęs. Ta ypatinga estetika, subtilus manieringumas ir trykštantis, vitališkas svinguojančių garsų optimizmas šiuolaikiniam klausytojui teikia poilsį nuo dabarties triukšmų kakofonijos… Tai muzika, atsklindanti iš laikų, kuomet flirtas buvo lėtas, o šokiai – greiti, kai pasaulis buvo truputį naivesnis ir jaunesnis nei šiandien, ir jam apdainuoti užteko trijų balsų harmonijos…

Pasiekti tokios dermės nėra paprasta. „The Ditties“ gyvuoja beveik penkerius metus, kurie grupės nariams buvo ir begalinio mėgavimosi mylima muzika metas, ir didelio darbo, gilinimosi, tyrinėjimų bei meistriškumo glūdinimo kelias. Tiktai, pasak grupės narių, tai darbas, nuo kurio nepavargstama. Lengva daryti tai, kuo tiki. Pirmosios repeticijos, pirmieji bandymai, įvykę dar tebestudijuojant, teikė didžiulį džiaugsmą ir žadino merginų norą dainuoti dar ir dar. Ansamblio vaikinai taip pat įvertino pasiūlytos stilistikos privalumus, jų trio netgi virto atskiru kolektyvu „The Schwings“, kuris plėtoją savitą veiklą ankstyvojo džiazo stilistikos plotmėje ir jau sėkmingai reprezentuoja Lietuvą tarptautiniuose džiazo festivaliuose.

Penktuosius savo gyvavimo metus „The Ditties“ pasitinka solidžiai: debiutinio albumo pristatymu. Retro spalvų CD plokštele yra 12 dainų, iš kurių 11 – džiazo aukso laikų moterų ansamblių repertuaro ir vienas originalus kūrinys, sukurtas Veronikos Čičinskaitės-Golovanovos pagal grupės kultivuojamo stiliaus kanonus.

Tai yra vienintelis tokio pobūdžio albumas Lietuvoje. „The Ditties“ yra pirmas ansamblis, autentiškai ir korektiškai atkartojantis šią stilistiką. Preciziškas intonavimas, tiksli dainavimo manieros pagava, atitinkančios epochos dvasią aranžuotės ir virtuoziškas dainų išpildymas yra atgaiva specialisto ausiai. Tačiau visas tas profesionalaus, ištobulinto darbo grožybes nustelbia užkrečiantis, pozityvus tonusas, mergaitiškos žaismės ir švelnios lyrikos kaita, patraukianti ir įtraukianti nuo pirmų garsų. Albumas yra lakoniškas, verčiantis norėti dar, suviliojantis – tarytum žavingos nepažįstamosios raštelis, žadantis artimesnę pažintį ateityje…

Ir žinoma, jis nėra skirtas dūlėti jo kūrėjų asmeniniuose archyvuose. „The Ditties“ pasirengę susitikimams su savo publika ir būtinai suteiks galimybę įsigyti kompaktines plokšteles su autografais visiems norintiems. Artimiausias koncertas Panevėžyje – balandžio 2 d. 18 val. Panevėžio muzikiniame teatre.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: