Uždaromos dvi mokyklos

Panevėžio miesto tarybos posėdyje emocijų netrūko – svarstant klausimą dėl mokyklų reorganizavimo į posėdžių salę sugūžėjo ne tik mokytojai, bet ir tėvai, kurie visais įmonomais būdais mėgino sugraudinti valdžią, kad ši neuždarytų „Nevėžio“ pagrindinės mokyklos. Tėvai grasino ne tik palikti gimtąjį Panevėžį, bet ir išvažiuoti iš Lietuvos, jeigu iš jų vaikų bus atimta teisė lankyti norimą mokyklą.

„Nevėžio“ mokyklos bendruomenė visomis išgalėmis priešinosi įstaigos uždarymui, netgi pasiūlė išeitį kaip išlaikyti švietimo įstaigą. Pasiūlė kurti specializuotos kalbų mokyklos modelį, kuriam pritaria ir Švietimo ministerija, tačiau kategoriškai priešinasi miesto savivaldybė.

Miesto taryba klausimą dėl mokyklų reorganizavimo svarstė bene dvi valandas. Netrūko nei įžeidinėjimų, nei įtarimų, kad vaizdingoje vietoje įsikūrusi „Nevėžio“ mokykla kažkam ypač reikalinga.

Tarybos narys Mantas Leliukas įsitikinęs, kad mokyklose, kuriose mažai vaikų, ugdymo procesas tikrai nenukenčia, priešingai, čia jiems skiriama daugiau dėmesio, todėl vien tai, anot jo, yra viena iš pradžių neuždaryti „Nevėžio“ mokyklos.

Po ilgų diskusijų taryba apsisprendė – „Nevėžio“ mokykla uždaroma, nuo rugsėjo ji bus prijungta prie „Vyturio“ progimnazijos. Toks sprendimas salėje sukėlė tikrą audrą.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: