Ar jau žinote kam skirti 2% gyventojų pajamų mokesčio?

Daugiau kaip 25 tūkstančiai Panevėžio miesto ir rajono gyventojų praėjusiais metais du procentus pajamų mokesčio skyrė paramos gavėjo statusą turinčioms įstaigoms bei organizacijoms. Šiemet gyventojai ir vėl kviečiami prisidėti prie tokių organizacijų veiklos stiprinimo, tačiau mokesčių inspekcija primena, kad paramą gali skirti tik skolų valstybei neturintys ir prievolę deklaruoti pajamas ir turtą įvykdę gyventojai.

Valstybinė mokesčių inspekcija jau paskelbė pajamų deklaravimo pradžią. Milijonui 800 tūkstančių šalies gyventojų Elektroninėje deklaravimo sistemoje pateiktos preliminarios gyventojų pajamų mokesčio deklaracijos. Su šiuo deklaravimu startavo ir galimybė 2% pajamų mokesčio skirti ir paramos gavėjo statusą turinčiai, pelno nesiekiančiai įstaigai ar organizacijai. Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyriaus vedėja sako, kad paramą skiriantys gyventojai turėtų tinkamai įvertinti ar jiems neprivalu teikti ir metinės pajamų mokesčio deklaracijos:

Anot vedėjos, vienareikšmiškai atsakyti į žmogaus klausimą ar jam privalu pateikti metinę pajamų deklaraciją, labai sunku. Dažnas gyventojas užmiršta apie per metus gautas papildomas pajamas, sudarytus sandorius ir panašiai, todėl visiems rekomenduojama pateikti deklaracijas, o tuomet skirti ir paramą norimai įstaigai ar organizacijai:

2 proc. pajamų mokesčio paramai gali skirti nuolatiniai Lietuvos gyventojai, kurie Lietuvoje nuo savo pajamų moka gyventojų pajamų mokestį, pavyzdžiui, dirbantys pagal darbo sutartį, dirbantys savarankiškai, gaunantys apmokestinamųjų pajamų iš turto pardavimo ir panašiai. Teisę gauti paramą turi tik tos įstaigos ar organizacijos, kurios turi oficialų paramos gavėjo statusą. Paramos gavėjų sąrašas ir jų rekvizitai skelbiami internete adresu www.vmi.lt (skyrelyje „Duomenų bazės” – „Paramos gavėjų duomenys”).

Deklaruoti praėjusiais metais gautas pajamas ir paskirti 2% gyventojų pajamų mokesčio pelno nesiekiantiems juridiniams vienetams, bei procentą – politinėms partijoms galima iki šių metų gegužės antros dienos.

Gerų naujienų televizija – pelno nesiekianti organizacija, turinti paramos gavėjo statusą. Todėl, jeigu Jums artima ir priimtina skleisti pozityvias naujienas, pastebėti kas gera ir gražu, džiaugtis tuo, ką turime ir kuriame – kviečiame prisidėti prie GNTV idėjos palaikymo bei plėtojimo ir du procentus pajamų mokesčio skirti Gerų naujienų televizijai.

GNTV_logotipas_baltas


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: