Kviečia į „Aukštaitijos fotografija 2016. Laiko ženklai“ fotografijų parodą

Š.m. birželio 29 d. 17 val. Panevėžio miesto fotografijos galerija maloniai kviečia į „Aukštaitijos fotografija 2016. Laiko ženklai“ fotografijų parodą.

Gyvename be galo įdomiu laiku. Laiko ženklai, kuriuos stebime, fiksuojame, įprasminame, savo ruožtu įprasmina mus pačius. Lygiai taip, kaip mes reflektuojame savo laiką ir jo paliekamus ženklus, mūsų pačių laikas kuria mūsų tapatybės ir būvimo jame refleksiją. Spausdamas fotoaparato mygtuką, fotografas, ypač, jei jis yra menininkas, ne tiek fiksuoja konkrečią realybę, kiek kuria tos realybės atvaizdą. Kad ir kaip paradoksaliai tai atrodytų, tačiau ilgainiui tie atvaizdai tampa lygiaverčiais tos realybės liudininkais, kartu su istorine daiktine dokumentika atskleisdami ir tam tikrus jausminius pasirinkimus, savitas traktuotes ir vertinimus.

Atskirai dėmesio verta yra ne tik laiko, bet ir vietos aplinkybė, kuri tiems patiems objektams ar reiškiniams pajėgi suteikti visiškai kitokį svorį. Tai, kas vienu atveju atrodo svaru, kitomis aplinkybėmis gali netekti prasmės. Ir, žinoma, priešingai: pačios paprasčiausios smulkmenos, esant tinkamai vietos ir laiko sanklodai gali visai netikėtai įsirėžti tvariu mūsų būties ženklu.

Parodoje „Aukštaitijos fotografija 2016. Laiko ženklai“ pakviesti dalyvauti Aukštaitijos regiono fotomenininkai, kurių kūriniai jau buvo įvertinti bei apdovanoti tarptautiniuose arba nacionaliniuose konkursuose ar parodose. Ekspoziciją sudaro po dvi Algimanto Aleksandravičiaus, Andriaus Repšio, Dainiaus Dirgėlos, Evaldo Ivanausko, Irenos Giedraitienės, Klaudijaus Driskiaus, Kristinos Sereikaitės, Marijos Šileikaitės-Čičirkienės, Normantės Ribokaitės, Ramūno Danisevičiaus, Stanislovo Bagdonavičiaus, Sauliaus Saladūno, Stasio Povilaičio, Valentino Pečinino, Vilijos Visockienės ir Kęstučio Čepėno fotografijas; po vieną — jau pelniusią apdovanojimą ir dar po vieną — sukurtą per pastarųjų 2 – 3 metų laikotarpį. Tai siekis sugretinti laiko ir žmonių dėmesio jau paženklintus kūrinius ir tokius, kuriuos patys autoriai norėtų pateikti greta, kartu vienoje parodoje sutelkiant pripažinimo ir aukštų vertinimų sulaukusius vieno regiono (šiuo atveju — Aukštaitijos) fotomenininkus, jų kūrybos raidą. Tai irgi yra mūsų laiko
ženklai.

Paroda veiks iki rugpjūčio 7 d.

Panevėžio miesto fotografijos galerija


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: