Nuotr. Gedimino Kartano

Panevėžyje – mažųjų kūrėjų floristinių kilimų pleneras „Gamtos spalvos“

Panevėžio lopšelis-darželis „Puriena“ jau penkioliktus metus iš eilės subūrė miesto švietimo įstaigų bendruomenę į kūrybinių darbų plenerą po atviru dangumi „Gamtos spalvos“. Šių metų renginio floristinių kilimų tema – „Sapnai“ – žadino kūrėjų vaizduotę.

Šis kūrybinių darbų pleneras tapo neatsiejama rudens tradicija Panevėžyje. Pievelė šalia darželio „Puriena“ kasmet virsta tikra lauko galerija, kurioje eksponuojami kūriniai iš gamtos teikiamų medžiagų. Dalyviai naudoja gėles, kaštonus, giles, kankorėžius, įvairias sėklas, grūdus, medžių žievę, uogas, lapus ar obuolius. Svarbu paminėti, kad šios medžiagos renkamos itin atsakingai, stengiantis nepažeisti gamtos.

Šiais metais pleneras sulaukė išskirtinio dalyvių susidomėjimo – buvo sukurta net 21 spalvinga kompozicija. Jas suformavo šešiolika miesto lopšelių-darželių komandų bei Panevėžio regos centro „Linelis“, „Ąžuolo“ progimnazijos, Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos ir Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokiniai.

Dalyviai, pasitelkę savo fantaziją ir išmonę, šiemet turėjo unikalią užduotį – atskleisti sapnų temą ir pavaizduoti saldžią sapnų karalystę. Floristiniuose kilimuose atsispindi įvairiausi sapnų vaizdiniai, kurių pavadinimai kviečia keliauti į neribotą fantazijų pasaulį. Kiekviena kompozicija ne tik vizualiai patraukli, bet ir kviečia atrasti subtilias ekologiškų kūrinių detales.

Visus dalyvių sukurtus kilimus įvertino specialiai sudaryta komisija. Atsižvelgdami į kompozicijų meniškumą, komisijos nariai kiekvienam darbui suteikė individualias nominacijas, tokias kaip: puriausias, nuostabiausias, vaikiškiausias, elegantiškiausias, žaismingiausias, mistiškiausias, spalvingiausias, romantiškiausias ir kt. Išskirtinio dėmesio sulaukė kilimų kompozicijos, kurios buvo itin kruopščiai išaustos iš augalų, jos stebino savo originalumu ar magiška nuotaika.

Visi panevėžiečiai bei Kniaudiškių mikrorajono gyventojai šias gamtos kūrybines kompozicijas galės apžiūrėti kasdien iki rugsėjo 24 dienos.

Komunikacijos skyrius


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: