AINA.LT nuotr.

Panevėžio miesto prieigose nutrenkta stirna aplinkosaugininkų nesudomino

Trečiadienį maždaug 15 valandą Panevėžyje J.Tilvyčio gatvės dviračių taku nuo Panevėžio važiavęs dviratininkas maždaug ties miesto ir rajono riba pastebėjo šalikelėje be gyvybės ženklų gulinčią, veikiausiai automobilio nutrenktą stirną. Šalia nei policijos pareigūnų, nei aplinkosaugininkų nebuvo, todėl dviratininkas teiravosi, kaip tokioje situacijoje turėjo pasielgti laukinį gyvūną partrenkto automobilio vairuotojas ir kas turėtų pasirūpinti nutrenkta stirna.

Maždaug 15.20 valandą paskambinus Lietuvos aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos apsaugos ministerijos Panevėžio valdybos aplinkos apsaugos skyriaus viršininkei Ievai Jakupkaitei, ji akcentavo, kad vairuotojas privalėjo paskambinti 112 ir apie įvykį pranešti pranešimų priėmimo tarnybai, o pastaroji turėjo informuoti medžioklės plotų naudotojus.

Replikavus, kad veikiausiai ties Panevėžio miesto ir rajono riba vargu ar yra kokie nors medžioklės plotai, I.Jakupkaitė dviratininko pranešimu nesusidomėjo ir patikino, kad aplinkosaugininkai iš pranešimų priėmimo tarnybos jokios informacijos negavo.

Tokios tokelės, kai valdiškoje įstaigoje žurnalisto skambutis nėra informacija…

Gintautas SUBAČIUS


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: