„Elektrum Lietuva“ pradeda dar trijų saulės parkų statybas

Energetikos sprendimų bendrovė „Elektrum Lietuva“ pradeda įgyvendinti trijų naujų saulės parkų projektus šalia Lietuvos pajūrio. Skaičiuojama, kad šių trijų parkų galia sieks 176 megavatus (MW), o bendros šiuo metu vystomų saulės ir vėjo parkų apimtys siekia 504 MW.

Kaip skelbiama pranešime, trys saulės parkai bus įrengti Klaipėdos rajone ir užims beveik 250 ha plotą. Vienas jų bus jungiamas į Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ tinklą, iš kitų dviejų elektra keliaus į ESO skirstomąjį tinklą.

Planuojama, kad visi parkai elektros energiją pradės gaminti ne vėliau kaip kitų metų rugsėjį.

„Elektrum Lietuva“ vadovo Martyno Gigos teigimu, per pirmąjį metų pusmetį bendrovės investicijos į naujai vystomus saulės ir vėjo parkus bei elektromobilių įkrovimo infrastruktūros plėtrą siekė daugiau nei 34 mln. eurų.

Skaičiuojama, kad jau įrengtų šešių „Elektrum Lietuva“ saulės parkų: Rytmečio, Aušros, Bičiulystės, Vasaros, Giedros ir Pajūrio, bendra galia siekia 29,6 MW.

Remiantis neaudituotais duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį „Latvenergo“ grupė buvo iš viso pagaminusi 3 531 GWh elektros energijos, iš kurių – 73 proc. iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

ELTA (ELTA)


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: