G. Savickas ieško atsakymo, kaip maitintis, norint išsaugoti jaunatvišką energiją: išskyrė vieną ingredientą
Šis trečiadienis eksperimentinėje aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje – smagus ir pilnas juoko. Su dainininku Martynu Kavaliausku jiedu gamino visų mylimus karštus sumuštinius. LNK portalo laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ buvo tikrai karšta – ir nuo juoko, ir nuo tąsaus karšto sūrio, ir nuo M. Kavaliausko charizmos.
Dainininkas ir, anot G. Savicko, vienas geriausių karštų sumuštinių specialistų Lietuvoje, neslėpė, kad neretai po gastrolių ir koncertų tenka valytis nuo nesveikos ir nesubalansuotos mitybos.
„Toks gyvenimo būdas“, – sakė M. Kavaliauskas.
G.Savickas atskleidė taip pat ieškojęs atsakymo, kaip maitintis, norint išsaugoti jaunatvišką energiją. Kaip pavyzdį jis pateikė grupės „The Rolling Stones“ vokalistą Micką Jaggerį, kuriam vasarą suėjo 81-eri.
„Pasižiūrėjau, kad jis valgo labai daug žuvies taukų, makaronus ir avokadus. Žuvies taukus aš irgi valgau – žuvies pirštelius kepu aliejuje, tai kaip ir žuvies taukai…“ – juokavo aktorius.
M.Kavaliauskas energijos semiasi iš angliavandenių. Dainininkas atskleidė, kad yra bandęs juos riboti, tačiau ištempė vos vieną dieną. Su žmona jiedu dažnai mėgaujasi jūros gerybėmis ir lengvu maistu.
„Neseniai ragavau kepenėlių, bet supratau, kad nemėgstu“, – apie nepatinkančius patiekalus pasakojo M. Kavaliauskas.
Gaminant karštus sumuštinius, vyrai keitėsi gyvenimiška patirtimi. Tiesa, ne visada rimta.
„Ar žinai, kad bazilikas, kol yra mažas, yra bazilikas, bet kai paauga, tampa špinatu. Kaip iš ešerio – lydeka“, – sakė G. Savickas.
Taip pat jis pasidalino patarimu, kaip patikrinti, ar avokadas – prinokęs bei tinkamas valgyti.
„Avokadas yra toks dalykas, kad jei parduotuvėje jis minkštas, dar nereiškia, kad jis yra prisirpęs – tai reiškia, kad tūkstantis žmonių jau tikrino, ar jis minkštas. Avokadas pūva taip: ryte paimi ir jis kietas, neprinoko – gal ryt ryte bus geras. O rytoj ryte žiūri, kad jau supuvęs!“ – guodėsi Giedrius Savickas.
Martynui Kavaliauskui pasiteiravus, kelintą valandą avokadą pjauti geriausia, aktoriaus ir „Valgoma ar nevalgoma“ vedėjo atsakymas nustebino.
„Galvojau, kad trečią valandą, bet paskui reikia atsukti vasaros laiką – durnai tada. Ir reikia žiūrėti, iš kur yra avokadas. Tada atimi avokado šalies laiką iš mūsų šalies laiko ir ištrauki kvadratinę šaknį. Jeigu lenkiški avokadai, tai skambini į Lenkiją. Nes lenkiškos braškės, lenkiški avokadai – dažniausiai viską mums veža iš Lenkijos“, – sakė jis.
Ar Martynas Kavaliauskas meluoja uošvei, ar sūrio gali būti per daug ir ko geriau nevalgyti Tailande, žiūrėkite eksperimentinėje kulinarinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ – tik per LNK.LT
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!