Kardelių parodoje laukia staigmenos

Rugpjūčio 18 d. (ketvirtadienį) 15 val. G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Atrijaus terasoje (Respublikos g. 14) vyks Tarptautinės kardelių (gladiolus) parodos atidarymas. Jau aštuntą kartą rengiama paroda kaskart lankytojus nustebina įvairove, dar nematytomis gėlių rūšimis, o jos dalyviai pažeria naudingų patarimų. Visi, kas neabejingi grožiui, čia randa peno ir akims, ir sielai.

„Tikimės, kad sulauksime svečių iš svetur. Parodos dalyviai žada staigmenų. Gėlininkai į biblioteką atveš ne tik įvairiausių rūšių bei veislių kardelių, bet ir kitokių gėlių: jurginų, saulėgrąžų, astrų“, – sakė bibliotekos direktorė Rima Maselytė.

Kasmet nepaprasto populiarumo sulaukiančioje parodoje savo išvestų veislių žiedus pristatys Lietuvos gėlių selekcininkų draugijos nariai iš įvairių šalies miestų, gėlininkai iš užsienio. Vilniaus universiteto Botanikos sodo kardelių augintojai kaip visada lankytojus sudomina išskirtinėmis gėlių veislėmis. Reto grožio kardeliai žavi savo savo spalvomis, žiedų formomis.

Kardelis (Gladiolus L.) – daugiametis, lauke nežiemojantis gumbasvogūninis augalas. Kardelių tėvynė – Pietų Europa, Pietų ir Vidurio Afrika, Mažoji ir Vidurio Azija. Žinomos 255 jų rūšys. Laikui bėgant iš paplitusių bei kultivuojamų rūšių selekcijos būdu buvo išvestos naujos kardelių veislės. Pasaulyje sukurta keliolika tūkstančių kardelių veislių.

Žiedų jūroje paskendusi Atrijaus terasa bibliotekos lankytojus į parodą kviečia tik tris dienas – rugpjūčio 18-20 dienomis, todėl vertėtų nepražiopsoti tokios retos progos pasigrožėti kardeliais bei kitomis gėlėmis. Gėlininkai tvirtina, kad ši vieta ypatingai tinka eksponuoti žiedams dėl puikaus iš viršaus sklindančio apšvietimo, leidžiančio matyti natūralią gėlių spalvą.

Parodos rėmėjai: AB „Linas Agro“, UAB „Toreza“, UAB „Elektros įranga“, Jonas Katinas.

Virginija Januševičienė

Virginijaus Benašo nuotr.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: