Panevėžys linksminosi džiazo ritmu

Miesto gimtadienio proga pučiamųjų muzikos festivalis panevėžiečiams ir miesto svečiams padovanojo ypatingą muzikinę dovaną – Panevėžiui grojo Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) bigbendas (vadovas kpt. Ričardas Čiupkovas).

Šis profesionalus kolektyvas koncertuoja įvairioms auditorijoms Lietuvoje ir užsienyje, kelia Lietuvos kariuomenės prestižą, dalyvauja tarptautinėse orkestrų mainų programose ar groja kartu su kitais žymiais pasaulio bigbendais. Jis žinomas ne tik plačiajai visuomenei, bet ir Lietuvos ambasadose užsienyje. Bigbendui talkina talentingi šalies džiazo ir akademinės muzikos atlikėjai.

Kartu su KASP džiazo orkestru keliauja dainininkas Jurgis Brūzga, išjudinantis publiką nuotaikingu ir betarpišku bendravimu. Koncerto pradžioje auditorija kukliai priėmė kvietimą šokti, ploti ar dainuoti kartu, tačiau netrukus abejingų neliko – žiūrovai pasidavė uždegančios muzikos ritmams bei linksmiems muzikiniams pažaidimams, o po koncerto plojimais dar ilgai nepaleido puikiu pasirodymu net praeivius sutraukusį kolektyvą.

Kitas penktadienis skirtas Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos pučiamųjų orkestro (vadovas Rimantas Valančauskas) atlikėjams.

Maloniai kviečiame į priešpaskutinį „Dūdų vasaros“ koncertą!

Organizatorius – Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija (LBBA).

Renatos Viksvienės nuotr.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: