Muzikos diena Naujamiestyje

Spalio 1 d. Naujamiesčio kultūros centre-dailės galerijoje įvyko Tarptautinei muzikos dienai skirtas koncertas.

Prieš 17 val. Naujamiestyje jau girdėjosi būgnų garsai. Visus atvykstančiuosius pasitiko ir savo ritmais šventės nuotaiką kūrė jaunųjų būgnininkų grupė.

Koncertavo vario dūdų orkestras „Aukštyn“, kuriam vadovauja Remigijus Vilys.

Orkestras atliko lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinius. Kartu su orkestru grojo ir svečiai iš Didžiosios Britanijos, Vilniaus. Svečiai savo meistriškumą parodė ir solo partijose, virtuoziškai grojo be orkestro. Visus sužavėjo solistė ir jungtinis mišrus Naujamiesčio ir Šilagalio vokalinis ansamblis. Šoko merginų šokių grupė „Don’t stop“ šokėjos (vadovė Asta Saikauskienė).

Anot amerikiečių poeto Henrio Vodsverto Longfelou, „muzika – universali žmonijos kalba“. Tą pajuto visi šventės dalyviai. Muzika mus sujungė, mes visi buvome kartu. Moterys ir vyrai, jauni ir seni. Net motinų atvesti patys mažiausieji pritilo, klausėsi.

Koncerto pabaigoje, mušdami ritmą, į salę atėjo Naujamiesčio gimnazijos mažieji 2 klasės muzikantai (vadovė mokytoja ir vokalinio ansamblio dalyvė Alma Briedienė). Jie gražiai padėkojo orkestrantams, dainininkams. Žiūrovai plojo atsistoję.

Tarptautinė muzikos diena Naujamiestyje paminėta profesionaliai, emocionaliai, su užmoju.

Rimantas Banevičius


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: