Knygos apie žymią Barisų šeimą pristatymas

Lapkričio 16 d. (trečiadienį) 17 val. G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje (Respublikos g. 14, Panevėžys) – knygos „Savanorio Juozo Bariso šeimos šviesa“ pristatymas. Dalyvaus knygos sudarytojos Liudvika Knizikevičienė ir Stasė Mikeliūnienė, redaktorė Nijolė Baužytė, istorikas Juozas Brazauskas, pedagogė Danutė Kriščiūnienė.

Tai kraštotyrinis leidinys apie darbščius, veiklius inteligentus Barisus: Panevėžyje gyvenusį ir dirbusį elektros inžinierių Juozo Barisą ir jo žmoną, mokytoją Sofiją Barisienę.

Nusipelniusių Panevėžiui ir Lietuvai Barisų bendras bruožas – humanizmas, jėgų skyrimas Lietuvos mokslui, kultūrai, menui. Knygoje atspindimas sutuoktinių darbų ir veiklos kelias, per jų šeimą aprėpiamas savanorių įsitraukimas į nepriklausomos Lietuvos kūrimosi darbus, švietimo, mokslo reikšmė, ateitininkijos žingsniai, gimė iškalbinga nemažo laikotarpio istorijos apžvalga.

Knyga sudaryta iš 2013 m. vykusiame savanorio Juozo Bariso 110-ųjų ir sūnaus doc. hidrologo Antano Bariso 80-ųjų gimimo metų minėjime perskaitytų pranešimų, buvusių mokinių ir pažįstamų prisiminimų. Minėjimą surengė Panevėžio kraštiečių klubas „Tėviškė“ ir Moterų lygos Panevėžio skyrius, knygos „Savanorio Juozo Bariso šeimos šviesa“ parengimą inicijavo kraštotyrininkė Liudvika Knizikevičienė.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: