Azijos įkvėptos ančių širdelės su žaliosiomis daržovėmis
Jums reikės (4 asmenims):
- 1 stiklinės Basmati ryžių
- Žiupsnelio druskos
- 150g ankštinių žirnių
- 200g šviežių šparagų
- 500g ančių širdelių
- 1/5 šaukštelio aitriosios paprikos
- 1/5 šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1/5 šaukštelio malto kumino
- 1/5 šaukštelio malto muskato
- 1/5 šaukštelio cinamono
- 2 šaukštų kvietinių miltų
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
- Augalinio aliejaus gruzdinimui
- 1 stiklinės paruošto naudoti azijietiško padažo
- Žiupsnelio druskos
Ryžius supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 12-15 minučių. Ryžiams išvirus juos nukošti ir palikti sietelyje, kad nugaruotų. Tuomet sudėti atgal į prikaistuvį. Tokiu būdu ryžiai nepervirs ir bus birūs.
Ankštinius žirnius ir šparagus nuvalyti, stambiai supjaustyti ir nublanširuoti, t.y. 1-1,5 minutės apvirti verdančiame vandenyje ir nedelsiant atvėsinti lediniame vandenyje. Nublanširuotas žaliąsias daržoves nusausinti.
Švariai nuvalytas ančių širdeles perpjauti pusiau, pagardinti prieskoniais ir palikti 5-10 minučių pasimarinuoti. Tuomet apvolioti miltų ir krakmolo mišinyje ir gruzdinti įkaitintame aliejuje apie 1,5-2 minutes. Kad neliktų aliejaus pertekliaus, gruzdintas ančių širdeles sudėti ant maistinio popieriaus.
Į keptuvę įpilti paruošto naudoti azijietiško padažo. Jam įkaitus, sudėti gruzdintas ančių širdeles bei blanširuotas žaliąsias daržoves, paskaninti žiupsneliu druskos ir pakaitinti dar apie minutę. Taip paruoštas ančių širdeles patiekti su virtais ryžiais, paskaninti šviežia kalendra, žaliosios citrinos sultimis ar aitriąja paprika.
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!