Baras „Savas kampas“: Pabėgti negalima išbandyti

Mindaugas Juzokėnas

Aplankyti barą „Savas kampas“ pasiūlė bičiulis. Jam šį barą rekomendavo kolegė. Pati ji ten nebuvo lankiusis, tiesiog atsitiktinai aptiko informaciją feisbuke. Geležiniai argumentai kur nors nueiti, ar ne? Bet mes nuėjom.

Mažas „senovinis“ rusvų plytų namukas išsiskiria Vilniaus gatvės pradžios betonuose, atrodo jaukus, simpatiškas ir mažumėlę vienišas. Prie durų vidun kviečia stovelis, kukliu kreidos užrašu skelbiantis, kad ketvirtadieniai – neregėto dosnumo dienos. Atvirai sakant, pamatę tokią reklamą kiek suglumom, nes šmėkštelėjo, kad vidun eiti gal išvis neverta, juolab kad kaip tik ketvirtadienis, o nuo ryto rūgstančių aludės lankytojų tarpe tikrai nenorėjome atsidurti. Vis dėlto nusprendėm įkišti nosis, tarę, kad jei nepatiks – pabėgsim. Bėgti nereikėjo, o trumpai pasėdėjus ir išvis nebesinorėjo išeiti. Nors temo, žmonių nebuvo daug. Mums užėjus, ketvirtadieniniu baro dosnumu akivaizdžiai naudojosi vos pora jaunuolių, bet ir jie netrukus pasišalino. Kiti lankytojai buvo šviesių veidų, gerai nusiteikę ir maloniai leido laiką visai mieloje aplinkoje.

Tačiau įėjus nemaloniai nuteikė kvapas. Dėl viduje kūrenamo židinio, tiksliau, dėl prasto dūmtraukio veikimo, patalpa turėjo tą salsvą dūminės pirkios kvapą, kuris pranašauja, kad dūmas įsigers į drabužius ir visi šaneliai, kenzai bei dolčiai su gabanais pavirs lašinių palties aromatu. Prasčiokiškas kvapas gali atbaidyti klientus, kurie po apsilankymo bare neketina iš karto eiti namo praustis. Baro šeimininkai žūtbūt turėtų susidoroti su tuo kvapu. Nors gal mums tiesiog pasitaikė blogo dūmtraukio veikimo diena.

Atsiskaitę prie baro už gėrimus, barmenės paklausėm, kokių burgerių rekomenduotų paragauti. Mat „Savas kampas“ dėl šio patiekalo kuklumu neserga, ir savo reklamose smulkiomis raidėmis užrašę žodį „matyt“, didžiosiomis išraitė „SKANIAUSI MĖSAINIAI MIESTE“. Kai taip gudraujama reklamose, dažniausiai sakau sau „taip ir patikėjau“, ir einu šalin. Tačiau maloni moteris rekomendavo taip natūraliai, kad jau kelintą sykį tądien nusprendėm išbandyti (su gėrimų pasirinkimu atsitiko tas pats), nes jei ką, visuomet juk galima pabėgti. Galop mėsainius pasirinkome su plėšyta kiauliena. 6 eurai už mėsainį su bulvytėmis, padažu  ir smulkintomis šviežiomis daržovėmis, patiektomis ant betoninės lėkštės. Apie lėkštę, žinoma, juokauju, patiekalą matote nuotraukoje. Iš tiesų serviravimas puikus: tą mėsainį taip ir vilioja nedelsiant suplėšyti, ar ne?

Nesu maisto žinovas, čia rašau ne už atlygį, o šiaip. Juolab nesu mėsainių žinovas, jų ragavau ne per daugiausia. Todėl dabar išsakyti mano žodžiai nebus nei objektyvus, nei verti jūsų pasitikėjimo, bet paklausykit: tai buvo skaniausias mėsainis, kokį kada nors esu ragavęs. Ne Panevėžyje, o apskritai, iš visų mano ragautų Lietuvoje ir užsienyje. Mano skonis gal ir neišlavintas, per mažai rimtų restoranų aplankyta, per mažai domėtasi subtiliąja kulinarija ir gatvės maistu, tačiau paragavus šio patiekalo į mano ketvirtadienį nusileido tikrų tikriausia šventė: romi palaima su fejerverkais. Mėsainis – patiekalas paprastas, juk iš esmės tai tik sumuštinis, tad, regis,  ko čia šokinėti iš laimės. Tačiau „Savo kampo“ burgerio turinys toks švelnus, toks žavus, toks viliojantis, toks mielas, kad po velnių, kur gi tos klientų eilės prie baro durų? Na, o kol dar nereikia laukti eilėje (čia mėsainiai nėra „greitas“ maistas, ruošiami kruopščiai, tad sulaukti užsakymo užtrunka), nuostabiausia buvo suvokti, kad vos už 6 eurus galiu tą šventę bet kada pakartoti! Būtinai tai padarysiu, ir nepamiršiu atsivesti artimiausių žmonių.

Rekomendacija: pabėgti negalima, išbandyti! O perfrazuojant garsų maisto kritiką, keturios kiaulės iš penkių. Vieną juk suplėšė mums, pamenate?

Mūsų reziumė: aplinka – 7 balai, aptarnavimas – 10 balų, kokybė – 10 balų, kaina – 10 balų.

Vilniaus g. 9, Panevėžys

Darbo laikas: ketvirtadieniais  11:00-23:59, penktadieniais ir šeštadieniais 11:00-2:00, sekmadieniais 11:00-22:00. Pirmadieniais, antradieniais ir trečiadieniais nedirba.

P.S. Pasidalinkite savo patirtimi. Siųskite mums savo įspūdžius apsilankius vienoje ar kitoje miesto kavinėje, užeigoje, bare ar restorane. Siųskite nuotraukas, darytas mobiliuoju telefonu ir trumpą komentarą, kur ir kodėl patiko, kas nepatiko ir t.t. Laiškus siųskite elektroniniu paštu info@aina.lt nurodydami laiško temą: KOMPLEKSINIAI PIETŪS.

Lauksime jūsų laiškų.

AINA redakcija


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: