TV3 nuotr.

Benedikto kiaušiniai – 3 kartus pigiau nei restorane: kaip nesunkiai juos paruošti namuose?

Nuolatos valgyti restoranuose vilioja daugelį, tačiau pažvelgus į meniu, ne vieną išgąsdina didžiulės kainos. Juk kartais net ir už elementariausius patiekalus permokame bent 3-4 kartus! O kadangi sausis – pats geriausias laikas naujiems geriems įpročiams, TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitinka atsinaujinusi. Nuo šiol Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kvies ne tik patiems nesunkiai išmokti gaminti restorano lygio patiekalus, bet ir džiaugtis kur kas pilnesne sąskaita mėnesio pabaigoje.

Kaip pastebi laidos vedėjai, turint šiek tiek kiekvienam lengvai perkandamų įgūdžių, visi galėtume patys pasigaminti tokius pat gardžius patiekalus, už kuriuos restoranuose permokame. Tai padėtų ne tik sutaupyti, bet ir savo gyvenimui bei lėkštėms suteikti dar nematytų spalvų.

Būtent todėl kiekvieną sekmadienį laidoje apsilankę du svečiai ne tik parodys savo mėgstamus patiekalus, bet ir atskleis, kaip juos pasigaminti namų sąlygomis. Tuo tarpu Elena ir Gian Luca vertins jų skonį, išvaizdą ir, žinoma, tai, kiek jie kainuoja.

Argi neįdomu paskaičiuoti, kiek kartų mažiau pinigų išleisite gamindami namuose, lyginant su tuo, kiek tektų sumokėti restorane?

Už Benedikto kiaušinius restorane – net 25 eurai?!

Šio sekmadienio laidos tema bus vėlyvieji pusryčiai. Elena neslėps – su didžiulėmis pusryčių kainomis restoranuose jai yra tekę susidurti ir pačiai. Štai už avokado skrebutį su dviem be lukšto virtais kiaušiniais ji neseniai sumokėjo net 16 eurų!

Laidos svečiai įrodys, kad tokiais patiekalais nesunkiai galima mėgautis ir kur kas pigiau. Šį sekmadienį į kovą stos Benedikto kiaušinius su lašiša gaminsianti Gabrielė ir maistingais pusryčių vafliais be glitimo nudžiuginsianti Indrė.

Anot Gabrielės, Benedikto kiaušiniai – vienas populiariausių lietuvių pusryčių pasirinkimų. Deja, restoranuose už juos neretai tenka pakloti įspūdingą sumą… Štai pati Gabrielė yra mokėjusi net 25 eurus! Būtent tai ją paskatino šio patiekalo gudrybių mokytis pačiai.

Didžiausias iššūkis ruošiant Benedikto kiaušinius – specialus padažas. Juk kai kurie žmonės šį padažą netgi perka! Tačiau Gabrielė įrodys, kad iš tiesų jo gamyba yra be galo paprasta.

„Pirmiausiai reikia išlydyti sviestą ir leisti jam atvėsti. Tuomet sumaišykite jį su trintu kiaušinio tryniu, citrinos sultimis ir druska. O tada visa tai pašildykite vandens vonelėje, kad padažas būtų šiltas“, – pasakos ji.

Taip pat ji prabils ir apie daugeliui rūpintį klausimą – kaip parduotuvėje išsirinkti idealų, prinokusį avokadą? O kaip tinkamai išvirti kiaušinį? Gabrielė laidoje papasakos viską.

Tačiau labiausiai žiūrovus laidos pabaigoje nustebins šio gardaus patiekalo kaina. Ar galite patikėti, kad namuose ruošti Benedikto kiaušiniai gali kainuoti net ir 3 kartus pigiau?!

O kaip pasigaminti vaflius ir kokia bus jų kaina, sužinosite laidoje.

Atsinaujinęs „La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: