Citrina gardinta vištiena su keptų paprikų padažu
Šiam patiekalui paruošti (4 asmenims) Jums reikės:
- 4 vnt. vištienos krūtinėlės
- 1 citrinos
- 2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
- 4 šakelių šviežio rozmarino
- Žiupsnelio druskos bei pipirų
- 100 g karšto rūkymo kiaulienos šoninės
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 400 g keptos marinuotos paprikos
- 1 brokolio
- 1-2 šaukštų citrinos sulčių
- 1-2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
Švariai nuvalytą vištienos filė pašlakstyti tyru alyvuogių aliejumi, paskaninti druska bei pipirais. Ant kiekvieno vištienos gabalėlio uždėti po kelis griežinėlius citrinos ir po šakelę šviežio rozmarino. Taip paruoštus filė gabalėlius įdėti į maisto produktams skirtą ir kaitrai atsparų plastikinį maišelį, užvakuumuoti arba pašalinti kuo daugiau oro ir įdėti į orkaitėje esantį indą su įkaitusiu vandeniu ir laikyti apie 1 valandą.
Keptų paprikų padažui paruošti pirmiausia reikia į įkaitintą keptuvę sudėti pjaustytą kiaulienos šoninę ir kepti keletą minučių, kol išsiskirs riebalai. Tuomet į keptuvę sudėti švariai nuvalytą, pjaustytą svogūną ir kepti ant truputį aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol šis suminkštės, taps skaidrus. Kepimo metu galima įpilti šlakelį vandens, kad greičiau išsitroškintų svogūnai. Apkepus svogūnams su šonine į keptuvę dėti pjaustytą keptą marinuotą papriką ir kepti dar 5 minutes. Tuomet viską sutrinti iki vientisos konsistencijos ir padažas paruoštas.
Brokolį pasmulkinti maždaug vienodo dydžio gabalėliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 2 minutes. Tuomet staigiai atvėsinti, nusausinti ir paskaninti citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
Žemoje temperatūroje ruoštą vištienos krūtinėlę, kad būtų dar gardesnė, galite apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Taip paruošta vištiena, patiekta su keptų marinuotų paprikų padažu ir apvirtais brokoliais, nepaliks abejingų!
„Skaniai ir paprastai“ laidos receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!