TV3 nuotr.

Daržovių mylėtojams – traškūs K. Starkienės blyneliai: ypatingą skonį suteiks firminis padažas

Rugsėjis Lietuvoje vis dar lepina ypatingai šiltais orais, o Kotryna Starkienė – rudeniškais, tačiau lengvai paruošiamais ir kiekvieno stalą puošiančiais patiekalais, iš visų šio sezono gėrybių. Jau šį šeštadienį žinoma moteris žiūrovus ir vėl pakvies prie ekranų, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ pristatydama net du patiekalus – ypatingus daržovių blynelius ir tikra smaližių svajone tapsiantį pyragą.

„Ruduo – tas laikas, kai net neturintys sodo ar bent vienos lysvės šalia namų, nuolatos yra apdovanojami daržovėmis. Mamos, močiutės, dėdės ir kaimynai – visi siūlo paimti dar vieną cukiniją, kelias morkas ar krepšį slyvų… Tačiau iškyla klausimas: ką tuomet gaminti?! Todėl šio šeštadienio laidos tema – daržovių gelbėjimas!“ – atskleis Kotryna.

Žiūrovai kartu su laidos vedėja ne tik nusikels į Starkų šeimos daržą, kuriame ieškos tinkamų ingredientų, bet ir bus pakviesti kartu kepti traškius daržovių blynelius su firminiu padažu.

„O saldumynų mėgėjams – vaisių ir uogų pyragas, kurį gardinsime ledais! Greitai paruošiami ir skanūs receptai – jau šį šeštadienį“, – intriguoja K. Starkienė.

Traškūs daržovių blyneliai su grietinės ir sojų padažu

Blyneliams reikės:

nedidelės cukinijos;

kelių morkų;

saujos svogūnų laiškų;

česnako skiltelės;

įvairių žalumynų (mėtų, petražolių, bazilikų);

kelių šaukštų miltų;

šilto vandens;

druskos.

Gaminimo eiga

Jei jūsų turima cukinija jau yra šiek tiek peraugusi, nulupę odelę išskobkite sėklas (jaunoms, nedidelėms cukinijoms to daryti nereikia ). Tuomet cukiniją sutarkuokite stambesne tarka, o tarkius sudėkite į sietelį. Pabarstykite tarkius druska ir kurį laiką palikite pastovėti, kad ištekėtų kuo daugiau vandens.

Per tą laiką sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sukapokite česnakus bei žoleles. Nuspauskite cukinijų tarkius ir tuomet visas daržoves sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pridėkite kelis šaukštus miltų. Daržoves maišykite su miltais tol, kol jos taps lipnios. Jei matysite, kad tai reikalinga, miltų pridėkite ir daugiau. Tuomet, po truputį į masę pildami šiltą vandenį, ją vis  pamaišykite, kol daržovės sulips ir masė taps panaši į tirštą tešlą. Galiausiai palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir dėkite šaukštą tešlos. Masę keptuvėje kiek suplokite, kad susiformuotų nedidelis ir plonas blynelis. Apkepus vienai pusei, blynelį apverskite ir apkepkite kitą.

Padažui prie blynų reikės:

riebios grietinės;

sojos padažo;

medaus.

Gaminimo eiga

Kol blyneliai keps, pagaminkite padažą. Į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus riebios grietinės, trečdalį šaukštelio medaus ir viską gerai išmaišykite. Į grietinę įpilkite kelis šaukštus sojos ir dar kartą viską išmaišykite. Blynelius patiekite lėkštėje su nedideliu indeliu padažo – mirkykite blynelį ir skanaukite!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: