Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis
Ėrienos šonkauliukams reikės:
- 1.5 kg ėrienos nugarinės su šonkauliukais
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų pistacijų riešutų
- 2 šaukštų džiuvėsėlių
- 2 šakelių petražolių
- 2 šaukštų parmezano sūrio
- 1 kiaušinio
- Alyvuogių aliejaus
- Sviesto
- Persilade prieskonių
- Druskos
- Pipirų
Polentai reikės:
- 1 l pieno
- 250 g kukurūzų miltų Polenta
- 80 g gorgonzolos sūrio
Šlakelio rūkyto aliejaus
Ėrienos nugarinę su šonkauliukais apskrudinti iš visų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ir šiek tiek sviesto. Kepant pagardinti duska ir pipirais.
Česnaką, pistacijų riešutus, džiūvėsėlius, petražoles sumalti smulkintuvo pagalba ir šiek tiek apskrudinti keptuvėje. Nukėlus nuo kaitros sumaišyti su parmezano sūriu.
Išplakti kiaušinį ir juo ištepti visą mėsos paviršių. Tuomet gerai apvolioti pistacijų džiūvėsėliuose, kad padengtų visą mėsos paviršių. Pabarstyti Persilade prieskoniais. Šonkauliukus dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Du gabalus atremti vienas į kitą, kad kauliukai būtų viršuje, ir juos sunerti.
Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Jei kepate su kepimo zondu, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 65°C.
Polentai užvirti pieną, nukelti nuo kaitros ir maišant šluotele supilti kukurūzų miltus. Įdėti gorgonzolos sūrį ir toliau maišyti, kol ištirps. Prikaistuvį grąžinti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti ir polenta taps tvirta. Užpilti šlakelį rūkyto aliejaus, permaišyti ir išpilti į didelę lėkšę. Ant polentos dėti iškeptus ėrienos šonkauliukus ir šventinis patiekalas paruoštas.
Gardu gardu receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!