Grill dešrelių ir raugintų kopūstų pyragas
Dešrelių ir kopūstų pyragui paruošti Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 4-5 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
- ~400g raugintų kopūstų
- 500g kiaulienos dešrelių kepimui
- 1 pakelio (2 gabalėlių) sluoksniuotos bemielės tešlos
Padažui:
- 1 stiklinės aštraus pomidorų kečupo
- 1-2 šaukštelių kario prieskonių
- 1-2 šaukštų obuolių sidro acto
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos bei pipirų
Iš anksto paruoštą grilį su tiesiogine kaitra įkaitinti iki ~200°C. Į įkaitintą keptuvę pilti aliejų ir sudėti šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką. Kepti, kol svogūnai suminkštės. Apkepus svogūnams sudėti nusunktus raugintus kopūstus ir kartais pamaišant kepti, kol kopūstai taps minkšti, paskrus, įgaus gražų auksinį atspalvį.
Grilyje apkepti kiaulienos dešreles, kad paskrustų. Išimti ir palikti bent 5 minutes „pailsėti“.
Visus padažui skirtus ingredientus sudėti į dubenėlį ir gerai išmaišyti.
Sluoksniuotos tešlos lapelius sujungti į vieną, iškočioti į apskritimą, uždėti formą, kurioje keps pyragas ir gražiai apipjauti kraštus. Užlenkti ~1cm tešlos kraštą, padaryti „bortelį“ ir kelias įpjovas centre.
Apkeptus kopūstus trumpam išimti iš keptuvės ir į keptuvės dugną gražiai sudėlioti dešreles. Į tarpelius ir ant dešrelių sudėti kopūstus, ant viršaus uždėti anksčiau paruoštą tešlą, pateptą 2-3 šaukštais pomidorų padažu su kariu.
Pyragą kepti iki 200°C įkaitintame grilyje ant netiesioginės kaitros maždaug 30min. Iškeptą pyragą truputį atvėsinti ir apversti. Pagardinti šviežiu čiobreliu ir mėgautis. Skanaus!
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!