Kepta žuvis su juodaisiais ryžiais ir krevečių padažu
Šiam patiekalui paruošti (4 asmenims) Jums reikės:
• 4 vnt. dorados filė
• Druskos bei pipirų
• 1 citrinos
• 2-3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
• 2 šaukštų sviesto
• Šviežio čiobrelio
• ½ stiklinės juodųjų ryžių
• 2 stiklinių vandens
• Žiupsnelio druskos
• 200-250 g mažų krevečių su kiautu
• 2 vidutinio dydžio morkų
• 2 vidutinio dydžio svogūnų
• 4 skiltelių česnako
• 1 stiklinės žuvies arba daržovių sultinio
• 1 stiklinės pomidorų padažo su itališkomis žolelėmis
• 3-4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
• Druskos bei juodųjų pipirų
• 3-4 šaukštų sviesto
• Žiupsnelio druskos
Suberkite ryžius į užvirusį pasūdytą vandenį ir virkite ant vidutinės kaitros apie 15-20 minučių.
Pjaustytą morką, svogūną ir česnaką kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite švariai nuplautas krevetes su kiautu ir kepkite apie 10 minučių. Supilkite sultinį ir pomidorų padažą, kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol nugaruos, apie 10 minučių. Viską labai gerai sutrinkite, jei reikia, perkoškite per smulkų sietą. Jeigu neturite trintuvo, kuris iki tyrės susmulkintų ir krevečių lukštus, naudokite krevetes be kiauto. Tuomet nuolat maišant po truputį dėkite šaltą sviestą ir maišykite, kol ištirps. Pagardinkite druska, jei reikia.
Žuvies file paskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais ir tarkuota citrinos žievele. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, jam įkaitus dėkite žuvies filė oda žemyn, truputį paspauskite ir kepkite ant aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol žuvies odelė apskrus ir lengvai atšoks nuo keptuvės apačios, apie 2-3 minutes. Žuvį apverskite, nuimkite nuo kaitros, įdėkite sviesto, citrinos žievelės, šviežio čiobrelio. Sviestui tirpstant laistykite jį ant žuvies filė keletą minučių. Iškeptą žuvies filė patiekite su juodaisiais ryžiais ir krevečių padažu.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!