Kokias daržoves galima kepti kepsninėse? Atidarome lauko sezoną!
Šiltasis metų laikas džiugina dėl daugelio dalykų, tačiau bene labiausiai dėl galimybės gaminti maistą lauke. Grilinimas tai ne tik gaminimas, tačiau taip pat ir terapija, kuri padės atsipalaiduoti bei atrasti savyje kulinarą.
Jeigu Jums reikalinga kepsninė arba dar geriau – lauko virtuvė, tokiu atveju siūlome rinktis Lietuvoje pripažintą, kokybės vardą pelniusį variantą: https://www.kepsnines.lt/wwoo-betonine-lauko-virtuve/.
O kai kepsninė yra tinkamai sumontuota – laikas ieškoti produktų, kurie gali būti grilinami. Mėsa bei žuvis – tikrai ne vienintelis variantas!
Nuostabaus skonio baklažanai tikrai paliks Jums tik pačias geriausias emocijas. Tiesa, reikia nepamiršti, kad baklažanai yra gana sausi ir mėsingi, tad kepimo metu dažnai dar labiau sausėja. Štai todėl svarbu pasirinkti tinkamą marinatą.
Taip pat puikus pasirinkimas yra cukinijos, kurios skaniausios marinuotos sojos padaže. Paprasčiausiai supjaustykite cukinijas gabaliukais, marinuokite parą ir kepkite. Skanu, sveika, svarbiausia – nekaloringa.
Dar viena pigi ir paprasta alternatyva yra grybai. Labiausiai pasiteisinantis variantas yra pievagrybiai, kurie kepa gana trumpą laiko tarpą, rezultatas – puikus. Grybus taip pat siūlome marinuoti sojos padaže.
Gal kiek neįprastas, tačiau tikrai labai skanus pasirinkimas yra lauko kepsninėje gaminti svogūnai. Svarbiausia jų nesupjaustyti per daug smulkiai, kadangi gali iškristi per groteles. Geriausia nedidelius svogūnėlius paprasčiausiai supjaustyti į keturias dalis ir dėti greta kitų daržovių ant grotelių.
Taip pat skaniai apkepta ir paprika. Skaniausiai tinka raudona, žinoma, saldžioji tuomet ji įgauna labai skanų malkų kvapą.
Žinoma, grilinimo metu visi kepa ir bulves, siūlome kiek unikalesnį variantą – supjaustyti bulves gabaliukais, greta įdėti sviesto, taip pat druskos bei kitų žalumynų. Tuomet viską reikia suvynioti į foliją ir štai paruoštas kepinukas lauko kepimui. Labai skanu ir pavyksta išvengti nugedusių anglių, kai bulvė paprasčiausiai dedama į laužą.
Kepimui taip pat galima naudoti ir pomidorus, tačiau jų kepimo laikas neturėtų būti ilgas, tiksliau – reikia vengti juos perkepinti. Lygiai taip pat kaip ir obuolius, kurie skanūs šilti, tačiau perkepę tampa kiužena.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!