Maistinga vakarienė: avižų ir avinžirnių paplotėliai
Jums reikės: 1 skardinės konservuotų avinžirnių su skysčiu, 2/3 stiklinės (60-70 g) greitai paruošiamų „Malsenos“ avižinių dribsnių, 1 česnako skiltelės, pusės a. š. svogūno miltelių, pusės a. š. saldžiosios paprikos miltelių, žiupsnio rūkytos paprikos miltelių, džiūvėsėlių, druskos, pipirų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nusunkite avinžirnius, skystį pasiilkite – jo prireiks. Smulkintuve susmulkinkite avižinius dribsnius, supilkite pusę stiklinės nusunkto skysčio, sudėkite likusius ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Rankomis formuokite paplotėlius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose. Paplotėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos ir kepkite 30-40 minučių, kol gražiai apskrus.
Serviruokite su mėgstamu jogurto ar grietinės padažu, ypač tinka graikiškasis „tzatziki“. Paplotėlius taip pat galite patiekti kaip priedą šalia mėgstamų šviežių ar marinuotų salotų.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!