Meksikietiška sriuba su ryžiais, mėta ir jautienos kukuliais
„Meksikiečiai įsitikinę, kad ši sriuba su ryžiais, mėta ir jautienos kukuliais yra tikras maistas sielai. Ryžiai šioje sriuboje ne tik suteikia tirštumą, bet ir puikiai sulipina kukulius“, – sako M. Janavičius.
Kukuliams reikės: 500 g maltos jautienos, 60 g ilgagrūdžių ryžių, 1 kiaušinio, 3 skiltelių česnako, 1/3 smulkinto svogūno, šiek tiek druskos ir pipirų, 4-6 šakelių šviežios mėtos, 2-4 šakelių šviežių petražolių, 1 a. š. kumino. Sriubai reikės: 5 pomidorų, 1 svogūno, 1 čili pipiro, 4 skiltelių česnako, 90 g ryžių, 2 morkų, 1 nedidelės cukinijos, 3 bulvių, 1 a. š. džiovinto raudonėlio, 1 a. š. kumino, šiek tiek druskos ir pipirų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, 1 l jautienos sultinio.
- Svogūną, česnaką ir čili pipirą supjaustome stambiais gabalais. Pomidorus perpjauname pusiau. Daržoves sudedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais. Kepame 20 min 200 laipsnių orkaitėje. Iškepusias daržoves sutriname maisto trintuvu.
- Gaminame kukulius. Išverdame ryžius ir leidžiame pravėsti. Inde sumaišome jautienos faršą su virtais ryžiais, smulkiai pjaustytu svogūnu, česnaku, smulkintais šviežios mėtos lapeliais ir petražolėmis, kiaušiniu, druska, pipirais ir kumino milteliais. Viską išmaišome ir suformuojame nedidelius kukulius.
- Keptuvėje ant šiek tiek aukštesnės kaitros įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir ant jo apkepame kukulius. Kukulių iškepti pilnai nereikia, o tik lengvai apskrudinti.
- Dideliame puode įkaitiname šlakelį aliejaus, suberiame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves, morkas. Pagardiname druska, pipirais ir pakepame 2 minutes. Supilame trintų daržovių mišinį, pilame sultinį, beriame džiovinto raudonėlio, malto kumino. Kai užverda, sumažiname kaitrą ir paverdame 15 minučių.
- Sudedame apkeptus jautienos kukulius, kubeliais pjaustytą cukiniją, likusius 90 g nevirtų ryžių, pagardiname druska, pipirais ir verdame dar 15 minučių.
- Sriubą patiekiame su šviežiomis žolelėmis (mėta, kalendra ar petražolėmis), žaliosios citrinos skiltele ir kukurūzų traškučiais.
„Maisto kelionės“ receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!