Naminė granola su džiovintais vaisiais ir jogurtu

Jums reikės:

  • 400 g avižinių dribsnių
  • 200 g migdolų
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 50 g sviesto
  • 50 g medaus
  • Mėgstamo jogurto ar pieno

Norėdami ryte sutaupyti laiko, granolą pasiruoškite iš vakaro. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi. Kol sviestas tirpsta, pasiruoškite birius produktus – į didelį indą suberkite avižinius dribsnius, smulkintus migdolus bei džiovintas spanguoles. Ištirpinto sviesto ir medaus mišinį užpilkite ant birių produktų, gerai išmaišykite ir gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos.

„Norint paruošti traškią granolą, kepant būtina ją pamaišyti. Geriausiai – bent kelis kartus kas 10 minučių. Orkaitėje kepkite apie 30 minučių arba kol tolygiai apskrus. Iškeptą ir lengvai apskrudusią granolą ištraukite iš orkaitės, leiskite pilnai atvėsti ir sutrupinus suberkite į sandarų indą. Patiekite su mėgstamu jogurtu ar pienu“, – pataria B. Baratinskaitė.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: