Silkė su kepsninėje parūkytomis bulvėmis ir kastiniu
Reikės:
400 g „Viči“ tradicinės atlantinių silkių filė su žolelėmis;
500 g mažų bulvių;
50 g prieskoninio sviesto;
4 v. š. sviesto;
375 g grietinės;
3 skiltelių česnako;
1 v. š. kmynų;
1 a. š. česnako granulių;
Druskos, pipirų.
Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų. Iš anksto pasiruoškite ir netoliese turėkite puodą su verdančiu vandeniu (jis bus reikalingas ruošiant kastinį). Atkreipkite dėmesį, kad dubuo, kuriame suksite kastinį, turi būti tokio dydžio, jog galėtumėte uždėti jį ant puodo verdančiu vandeniu, bet dubens dugnas neturėtų siekti verdančio vandens – vėliau jums bus reikalinga „garų vonelė“. Į dubenį, kuriame suksite kastinį sudėkite sviestą. Sviestą gerai išsukite mediniu šaukštu. Į dubenį įdėkite kelis šaukštus grietinės ir toliau sukite, kol gausite vientisą masę. Tuomet įdėkite dar kelis šaukštus grietinės ir toliau sukite iki vientisos masės. Jei sukant matote, kad ima darytis sviesto kruopelytės (atsiskiria sviestas ir skystis), nenustodami sukti, dėkite dubenį ant puodo verdančiu vandeniu ir toliau sukite, kol masė taps vientisa. Kai masė bus vientisa, nukelkite dubenį nuo puodo ir toliau dalimis dėkite grietinę ir sukite masę. Nepamirškite, kad kiekvieną kartą, kai pamatote besiformuojančias sviesto kruopelytes, būtina dubenį perkelti ant puodo su verdančiu vandeniu, nes antraip išsuksite ir pagaminsite ne kastinį, o sviestą. Kai sudėsite visą grietinę ir išsuksite masę iki visiškai vientisos, purios ir tirštos masės, kastinys bus paruoštas. Įmaišykite kmynų, smulkiai kapotų česnako skiltelių ir įberkite žiupsnį druskos pagal skonį. Paruoštą kastinį perdėkite į dubenėlį ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
Bulvytes išvirkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite į kepsninę paruoštą rūkymui ir rūkykite 130C 30 min. Į lėkštę sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytą silkę, bulvytes, šalia kastinio. Skanaus!
Šefų I.Juciūtės ir D.D.Gamage receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!