TACO su grilyje kepta vištiena
„Taco“ su vištiena pagaminti Jums reikės:
- ~500g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 stiklinės kečupo
- 4 šaukštų sriracha padažo
- 2 šaukštų medaus
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- Žiupsnelis druskos bei pipirų
- Pundelio šviežios kalendros
- 1-2 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
- 2 didelių gerai prinokusių pomidorų
- 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Pundelis šviežios kalendros
- 1 žaliosios citrinos sultys
- Žiupsnelis druskos
- 4-5 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 gerai sunokusių avokadų
- 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
- Žiupsnelio druskos
- Konservuotų kukurūzų
- Kukurūzų ar kvietinių miltų paplotėlių
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Į dubenį suberti rudąjį cukrų, druską, pipirus, rūkytą papriką, aitriosios paprikos miltelius, česnako miltelius. Gerai ismaišyti. Tolygiai apibarstyti visus šonkaulius ir gerai įtrinti. Apvyniokite maistine plėvele ir laikykite bent 1 valandą (norint pasiekti geresnį rezultatą, galite pasiruošti iš anksto ir taip paruoštus šonauliukus laikyti per naktį šaldytuve).
Visus mangų BBQ padažui skirtus ingredientus sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti. Dalį padažo pasilikti serviravimui.
Smulkiais šiaudeliais pjaustytus kopūstus ir morkas sumaišyti su majonezu, sidro actu ir pagardinti druska bei pipirais.
Paruoškite keraminę kepsinę netiesioginiam kepimui. Reikės įkurti anglis ir palaukti kol temperatūra pakils iki 160-170 laipsnių, įdėti porą saujų gerai vandenyje išmirkytų vyšnios medžio drožlių, uždėti netiesioginio kepimo sistemą su marinuotais šonkauliais ir karštai rūkyti apie 1 valandą, palaikant 130-140 laipsnių temperatūrą.
Išrūkytus šonkaulius ištepti mangų BBQ padažu ir dar kepti 30-40 minučių palaikant 150 laipsnių temperatūrą. Galiausiai šonkaulius reikia keletą minučių pasktrudinti ant tiesioginės kaitros.
Paruoštus šonkauliukus patiekti su gaiviom kopūstų ir morkų salotom bei mangų BBQ padažu. Skanaus!
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!