Vieno kąsnio užkandėlės su silkės foršmaku
Reikės:
130 g „Viči“ tradicinės atlantinių silkių filė be aliejaus su žolelėmis;
130 g rūkytos menkės filė;
2 virtų kiaušinių;
80 g obuolio;
50 g šalotinių svogūnų;
70 g sviesto;
1 v.š. aliejaus
3 v.š. „Vilnaius Pirmojo lietuviško“ majonezo;
15 ml citrinos sulčių;
Juodos duonos riekelių;
200 g raudonųjų ikrų;
Kelių šakelių krapų;
Pipirų.
Supjaustykite suluptą obuolį, susmulkinkite šalotinius svogūnus ir apkepkite juos keptuvėje. Tuo metu smulkiais gabaliukais išsidarinėkite rūkytą menkę bei sumaišykite ją su sutarkuotais kietai virtais kiaušiniais. Į šią masę sudėkite pjaustytą jau paruoštą „Viči“ silkę, ištroškintus svogūnus su obuoliais, apšlakstykite viską citrinos sultimis bei gerai išmaišykite. Pagardinkite masę majonezu ir prieskoniais. Viską gerai sutrinkite trintuvu, dėkite ant juodos duonos riekelės bei papuoškite ikrais ir krapais. Skanaus!
Šefų I.Juciūtės ir D.D.Gamage receptas
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!