Vokietijos ir Austrijos skonių įkvėptas dešrainis
Nuo maisto vagonėlių iki garsių restoranų – dešrainiai išgyvena tikrą renesansą. Kokybiška bandelė ir dešrelė tampa puikiu pagrindu kulinariniams eksperimentams.
„Prieš valgant dešrainio bandelė turėtų būti švelniai paskrudinta, palaikant kiekvieną bandelės pusę ant griliaus apie vieną minutę. Jei neskaičiuojate kalorijų, patepkite bandelę sviestu. Tai padės jums išgauti itin gardžią tekstūrą, skonį ir išvaizdą“, – tikina T. Aleknavičius.
Ne viena tauta savinasi dešrainio išradimą, tačiau dažniausiai juose naudojamos dešrelės būna vokiškos, todėl už pagrindinį šio patiekalo ingredientą turėtumėme būti dėkingi jiems. Jeigu šį sezoną bent skonio potyriais norėtumėte nukeliauti į šurmuliuojantį Berlyną, išbandykite tikrą tradicinį vokišką dešrainį.
2 porcijoms Jums reikės: 2 „Street Food“ dešrainių bandelių, 2 karštai rūkytų „Bratwurst“ dešrelių, 2 v. š. majonezo, 1 v. š. garstyčių, 1 a. š. citrinų sulčių, 50 g raugintų kopūstų, 2 a. š. traškių kepintų svogūnų, 4 marinuotų agurkėlių, 1 nedidelio svogūno, gabalėlio sviesto, žiupsnelio cukraus.
Apkepkite dešreles grilyje arba gerai įkaitintoje keptuvėje, kol jos gražiai apskrus. Taip pat paskrudinkite ir dešrainių bandeles.
Gamindami padažą sumaišykite 2 v. š. majonezo ir 2 v. š. garstyčių bei įspauskite 1 a. š. citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Keptuvėje su gabalėliu sviesto ir žiupsniu cukraus lėtai maišydami pakepinkite riekelėmis supjaustytą svogūną, kol pradės karamelizuotis.
Bandeles ištepkite padažu, tada dėkite dešreles, ant viršaus raugintus kopūstus, smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius, karamelizuotus svogūnus, viską apibarstykite traškiais svogūnais ir apliekite dar trupučiu padažo.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!