Druskoje kepta lašiša
Druskoje keptai lašišai paruošti Jums reikės:
- ~2 kg lašišos
- 3 kg druskos
- 400 g kiaušinio baltymų
- Prieskonių mišinio žuviai
- Įvairių prieskoninių žolelių
- 1 citrinos
- 1 žaliosios citrinos
Žaliosioms salotoms su keptos citrinos padažu paruošti Jums reikės:
- Šviežių salotų lapų
- 1-2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
- 1-2 šaukštų kepintų riešutų
- 1vnt citrinos
- 5-6 šaukštų tahini pastos
- 5-6 šaukštų vandens
- Pundelio šviežios kalendros
- 1-2 sklitelių česnako
- Žiupsnelio druskos
Išdorokite žuvį, nuvalykite žvynus, išimkite žiaunas, nupjaukite pelekus ir labai švariai nuplaukite. Žuvies vidų įtrinkite prieskoniais, įdėkite prieskonines žoleles ir riekelėmis pjaustytą citriną.
Į didelį dubenį suberkite druską ir po truputį įmaišykite kiaušinio baltymą. Reikia, kad susidarytų šlapio smėlio konsistencijos pasta.
Ant kepimo skardos dėkite druskos pagrindą, atkartojantį žuvies formą. Ant viršaus dėkite anksčiau paruoštą žuvį ir labai sandariai ją „užklokite“ likusia druskos mase, kad neliktų jokių tarpų.
Kepkite iki 200°C įkaitintoje „LA CAJA CHINA“ kepsninėje maždaug 30-40 minučių. Patikrinkite įkišdami termometrą į storiausią mėsos dalį ir įsitikinkite, kad žuvis pasiekė 62°C.
Peiliu atsargiai nupjaukite vidurinę druskos dalį. Švelniai pašalinkite druskos plutą, ji turėtų švariai atkibti nuo žuvies. Švelniai įpjaukite odą galvos gale ir nulupkite ją nuo visos žuvies.
Salotų lapus stambiai suplėšykite, pašlakstykite aliejumi, apiberkite riešutais ir išmaišykite.
Citriną perpjaukite pusiau ir kepkite grilyje, kol paskrus. Keptos citrinos sultis sumaišykite su tahini pasta, smulkinta šviežia kalendra, žiupsneliu druskos ir smulkintu česnaku. Gautą padažą maišydami atskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos.
Šis padažas puikiai tiks tiek prie žaliųjų salotų, tiek prie druskoje keptos lašišos. SKANAUS!
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!