Jogurtinė viso grūdo avižų košė su uogų sūkuriu
Šiam receptui galite naudoti šiuo metu vis dar turimas šviežias avietes ar šaldytas uogas.
- Košei reikės: 1 a. š. sviesto, 60 g viso grūdo dalių avižinių dribsnių, 150 ml vandens, 3 v. š. graikiško jogurto, žiupsnio druskos ir vanilės, klevų sirupo arba medaus (pagal skonį), 1–2 v. š. mėgstamų trintų uogų, pasirinktinai – mėgstamų riešutų ar sėklų.
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius, juos šiek tiek paskrudinkite, kol išsiskirs riešutinis aromatas. Supilkite vandenį, įberkite žiupsnį druskos, vanilės, jeigu norisi – mėgstamo saldiklio. Neuždenkite puodo ir leiskite košei pavirti 3 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu, leiskite jam pastovėti dar 2 minutes ir tik tada įmaišykite 2 v. š. graikiško jogurto.
Serviruokite: į dubenį sudėkite košę, ant jos paskirstykite likusį šaukštą graikiško jogurto. Ant jogurto dėkite mėgstamas trintas uogas ir šaukštu išpieškite sūkurį. Jeigu uogos nesaldintos, nepamirškite klevų sirupo arba medaus, taip pat barstykite mėgstamais riešutais ar sėklomis.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!