Panevėžio teritorinės ligonių kasos nuotr.

Studijų dieną – apie sveikatos draudimą inovatyviai

Panevėžio teritorinė ligonių kasa, pirmą kartą dalyvavusi Studijų dienoje ir būsimiesiems studentams nauja – žaidimų forma priminusi apie privalomąjį sveikatos draudimą, prie savo stendo Panevėžyje sutraukė būrius renginio dalyvių. Per 300 jų suko laimės ratą, daugiau kaip 60 dalyvavo žodžių žaidime ir bandė surasti kuo daugiau šalių, kuriose galioja Europos sveikatos draudimo kortelė. Po „Kalnapilio“ arenos stogu susibūrusiems gimnazistams  skaitytas ir pranešimas „Baigiu mokyklą. Kas rūpinsis mano sveikata?“

Būsimieji studentai „suko“ temas ir čia pat išmaniuosiuose telefonuose, nuskenavę QR kodus ir atsakę į klausimus, džiaugėsi laimėtais prizais. Aukštųjų ir profesinių mokyklų darbuotojai smalsavo, kokie įdomūs dalykai vyksta žaliajame stende, nes esą gandą apie jį mokiniai, garsiai diskutavę įvairiomis žaidimo temomis, paskleidė plačiai. Kai kas net juokais priekaištavo, kad ligonių kasos nutraukia didžiulį srautą jaunimo nuo kitų stendų, klausė, ar galima pasikviesti įstaigos atstovus į mokyklas. Netgi buvo siūlančiųjų barterinius mainus – pačių keptą duoną ir obuolius mainyti į prizus. Tačiau žaidimų organizatoriai buvo nepalenkiami: pirma žinios, o tik paskui – prizai.

Iš 10 laimės rato temų net 49 kartus dalyviams kliuvo tema apie gydytojų specialistų konsultacijas, 42 – apie pirminę sveikatos priežiūrą, 40 – studijas ir privalomąjį sveikatos draudimą. Nors penktadalis žaidimo dalyvių pasirodė tikrais žinovais, surinkę po 8–10 taškų iš 10 galimų, vis dėl to paaiškėjo, kad studijų tema gimnazistams sunkiausiai įveikiama. Geriausias žinias mokiniai parodė atsakydami į klausimus bendrai apie privalomąjį sveikatos draudimą, odontologiją ir sveikatos draudimą, pirminę sveikatos priežiūrą. Skelbiame, kokie teisingi atsakymai į mokiniams buvusius sunkiausius klausimus apie studijas.

  • Jei jaunuolis įstojo į ES šalies universitetą, o jo studijos prasideda tik spalį, ar jis bus apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu rugsėjo mėnesį, jei tą mėnesį tiesiog lauks studijų?

Teisingas atsakymas: Nebus, privalomojo sveikatos draudimo įmoką už rugsėjį reikės sumokėti savarankiškai.

  • Jei studijas baigęs jaunuolis išvyks į praktiką užsienyje ar savanoriauti ir iš Lietuvos neišsideklaruos, ką jis privalės padaryti?

Teisingas atsakymas: Susimokėti privalomojo sveikatos draudimo įmoką Lietuvoje kas mėnesį pats.

             Panevėžio teritorinė ligonių kasa


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: