Karpio spurgytės
Jums reikės:
- 100 g karpio mėsos
- 100 g džiūvėsėlių
- 300 g rapsų aliejaus
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
- Karpio mėsa (gali būti likusi išpjausčius šonkauliukus) dedama į puodą, užpilama 500 ml vandens, įdedama svogūno, poro žaliosios dalies, morkos, česnako, petražolių ir verdama 5 minutes.
- Išimamos karpio dalys, atvėsinama ir išrenkamos ašakos.
- Į šiltą karpio mėsą sudedamas sviestas, gerai išmaišoma, pasūdoma ir masė atvėsinama.
- Iš atvėsintos masės formuojamos apvalios spurgytės.
- Spurgytės apvoliojamos kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Pakartotinai apvoliojama kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Paruoštos spurgytės kepamos iki 160 C laipsnių įkaitintame aliejuje 1 minutę.
- Iškeptos dedamos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Skanaus!
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.
Pamatykite naujienas pirmi!
Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!
Rekomenduojame parsisiųsti:
Parsisiųsti mūsų siūlomą medžiagą galėsite iš karto po trumpos reklamos peržiūros.