Karpio spurgytės

Jums reikės:

  • 100 g karpio mėsos
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 300 g rapsų aliejaus
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

  • Karpio mėsa (gali būti likusi išpjausčius šonkauliukus) dedama į puodą, užpilama 500 ml vandens, įdedama svogūno, poro žaliosios dalies, morkos, česnako, petražolių ir verdama 5 minutes.
  • Išimamos karpio dalys, atvėsinama ir išrenkamos ašakos.
  • Į šiltą karpio mėsą sudedamas sviestas, gerai išmaišoma, pasūdoma ir masė atvėsinama.
  • Iš atvėsintos masės formuojamos apvalios spurgytės.
  • Spurgytės apvoliojamos kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Pakartotinai apvoliojama kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  • Paruoštos spurgytės kepamos iki 160 C laipsnių įkaitintame aliejuje 1 minutę.
  • Iškeptos dedamos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Skanaus!

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


AINA Facebook naujienos

 Pamatykite naujienas pirmi!
 Sekite naujienas mūsų "Facebook" paskyroje!


Rekomenduojame parsisiųsti:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: